Nepieciešams:
- 500 g zemeņu.
- 500 g skābā krējuma (25%).
- 120 g pūdercukura.
- Ēdamkarote vaniļas cukura.
- 200 g cepumu.
Pagatavošana:
Zemenes mazgā, noņem kauslapiņas, sagriež šķēlītēs.
Cepumus sadrupina.
Krējumu saputo ar vaniļas cukuru un pūdercukuru.
Traukā (vislabāk caurspīdīgā stikla bļodā, glāzēs vai nelielos deserta trauciņos) liek krējumu, tad nedaudz cepumu drumstalu, tad zemenes, atkal krējumu – tā turpina, līdz kārtojumu noslēdz ar zemeņu kārtu.
Pēc stundas kārtojuma sastāvdaļas būs sadraudzējušās un kārtojumu var pasniegt.
Variants: Cepumus nedrupina, bet traukā liek kārtām veselus. Skābā krējuma vietā var izvēlēties saldo krējumu vai bezpiedevu jogurtu.