Klasiskie latviešu deserti
Rubrikā “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!” katru nedēļas nogali piedāvāsim vienu recepti, iesakot to izmēģināt kopā ar bērniem.
- Buberts
- Auzu pārslu krēms ar ogu mērci
- Piena ķīselis ar dzērveņu mērci
- Peldošās salas
- Debesmannā
- Šokolādes krēms
- Melleņu klimpas
- Biezpiena sacepums
- Žāvētu ābolu krēms
- Kakao ķīselis ar pienu
- Biezpiena krēms ar ogu ķīseli
- Maizes zupa
- Putukrējums ar citrona vafelēm
- Sambuks
- "Abavas sniegs" un "Dundagas krēms"
Kā izskatās Tava bērnības saldākā atmiņa? Parādi mums sava mīļākā saldā ēdiena recepti un bildes! Sūti uz [email protected].
Mūsu aicinājumam dalīties ar tradicionālo saldo ēdienu receptēm atsaucās Laila Rudzone. Piedāvājam viņas atsūtīto recepti.
Žāvēto augļu zupa ar klimpām
Nepieciešams:
- Žāvēti augļi un ogas (plūmes, rozīnes, āboli, aprikozes vai citi).
- Cukurs.
Klimpām:
- 3 olas.
- 300 g miltu.
- 3 ēdamkarotes cukura.
- Šķipsniņa sāls.
- 500 ml ūdens.
Pagatavošana:
Žāvētos augļus un ogas liek vārīt, kad pavārījušies, pieliek cukuru pēc garšas. Ūdenim jābūt tik daudz, lai pietiktu vieta arī klimpām.
No visām sastāvdaļām sagatavo mīklu, ar karoti liek katlā klimpas, vāra, līdz uzpeld.
Zupa garda gan silta, gan auksta.
Pēc šādas receptes var gatavot rabarberu vai melleņu klimpas.