Žāvēti āboli – našķis ziemai. Gatavojam kopā ar bērniem!

Veselīgus našķus garajai ziemai varat pagatavot paši! Šis nu ir īsts darbiņš bērniem.

Ābolu žāvēšanas process: Var žāvēt elektriskajā žāvētājā, uz plāts cepeškrāsnī 50 – 60 grādu siltumā, uz radiatoriem vai plānākas šķēlītes istabā.

Nepieciešams: Āboli.

Norise: Ābolus mazgājiet un  noslaukiet. Izlemiet – gribat žāvēt ābolus ar visu mizu vai mizotus.

Ja ābolus mizojat, tad miziņas neizmetiet – uz plāts uzlieciet cepampapīru, izkārtojiet miziņas plānā kārtā un izžāvējiet. No žāvētām miziņām sanāks aromātiska tēja.

Varat izmantot sev tīkamāko ābolu žāvēšanas veidu:

Ābolus sagriež četrās daļās, izgriež serdi, tad sagriež apmēram 5 - 7 milimetru biezumā. Šķēlītes liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.

Ar īpašu serdes izņēmēju izņem serdi un ābolus griež ripiņās.

Sagrieztos ābolus saver uz diega un izkar siltuma tuvumā, lai žāvējas.

Žāvētus ābolus glabā noslēgtā traukā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti