Žagariņi pēc omes receptes! Gatavojam kopā ar bērniem!

Omes parasti prot visu vislabāk – viņas gan pasakas stāsta, gan dažnedažādas spēles zina, gan visgaršīgākos ēdienus prot pagatavot.

Mēs jau rakstījām par omes pūkainajām pankūkām un biezpiena bumbiņām, šodien žagariņu recepte, dažviet tos sauc arī par zaķaušiem.

Nepieciešams:

  • 150 g skābā krējuma,
  • 250 g miltu,
  • 2 ēdamkarotes cukura,
  • 2 olas,
  • naža gals sodas,
  • šķipsniņa sāls,
  • tējkarote vaniļas cukura,
  • pūdercukurs,
  • eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

Olas sakuļ ar cukuru, vaniļu un sāli, pieliek krējumu un sodu, samaisa. Tad pamazām liek klāt miltus. Nevajag likt visu uzreiz. Ja milti briedīgi, visu nevajadzēs, ja mazāk briedīgi, var vajadzēt vēl kādu šķipsnu. Mīklai jābūt pastingrai, lai viegli izrullēt.

Mīklu izveltnē plāksnē, tad sagriež četru centimetru platās strēmelēs, tās griež ieslīpi, lai sanāk rombi. Rombam viducī ar nazi nedaudz iegriež, vienu romba galu izver cauri iegriezumam.

Šis darbiņš bērniem ļoti patiks un padosies.

Kamēr bērni taisa žagariņus, pieaugušie traukā ar augstākām malām uzkarsē eļļu un paplāti izklāj ar papīra dvieļiem, lai būtu, kur gatavos cepumus uzlikt un lieko eļļu nosusināt.

Cepumus nelielās porcijās liek sakarsētajā eļļā, cep gaiši brūnus, tad izņem ar putu karoti un saliek uz papīra dvieļiem.

Kad liekā eļļa nosusināta, žagariņus liek traukā, un bērni var sataisīt īstu sniegputeni, pārkaisot tos ar pūdercukuru.

Izmēģiniet arī citas receptes!

Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2018. gada 25. martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti