Nepieciešams:
- Zemenes.
- Cukurs.
- Piens.
Pagatavošana:
Zemenes mazgā, noņem kauslapiņas un notecina uz sieta. Tad darbiņš bērniem – ogas sagriež nelielos gabaliņos, var plānās šķēlītēs.
Sagrieztās ogas apkaisa ar cukuru un atstāj, lai cukurs izkūst un zemenēm atdalās sula. Ogas tā vajadzētu atstāt uz pusstundu, jo no sulas daudzuma ir atkarīgs, vai zemeņu piens būs ar izteiktu zemeņu garšu.
Kad sula atdalījusies, zemenes pārlej ar pienu, samaisa, ja nepieciešams, pieliek vēl cukuru.
Parastā piena vietā varat izmantot mandeļu, Indijas riekstu vai auzu pienu.
Varat izmēģint arī zemeņu maizes ar pūdercukuru vai pašgatavotu zemeņu saldējumu.