Vaniļas buberts ar ogu mērci. Ierādiet bērniem klasisko desertu receptes!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Bubertu ierasti gatavo ar mannu, šoreiz no klasisko desertu pūra iesakām izmēģināt citu recepti – vaniļas bubertu ar miltiem un ogu mērci. Šādu desertu senāk varēja redzēt svētku un godu mielastos.

Vaniļas buberts ar ogu mērci

Nepieciešams:

  • 500 ml piena.
  • 5 olas.
  • 100 g cukura.
  • Vaniļas pāksts.
  • 100 g miltu.
  • Šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Baltumus sakuļ, tad pieliek cukuru un kuļ, līdz putas kļūst graudainas.

Dzeltenumu sakuļ un pielej pāris karotes piena.

Miltus sajauc ar nedaudz piena, lai sanāk pašķidra masa.

Pārējo pienu uzvāra, pieliek vaniļas pāksts sēkliņas un šķipsniņu sāls. Maisot pienu, ielej miltu masu, uz mazas liesmas pavāra, līdz masa sabiezē, karstā iemaisa olu dzeltenumus un iecilā saputotos olu baltumus, ļauj “uzmest burbuli”. Tas ir svarīgi, lai olu baltumi tiktu termiski apstrādāti, tad buberts būs čagans un neatkritīsies.

Ķīselis

Nepieciešams:

  • 200 g dzērveņu.
  • 3 ēdamkarotes cukura.
  • 1 ēdamkarote cietes.
  • 1,5 l ūdens.

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni, ieber nomazgātas dzērvenes, vāra, līdz tās pārsprāgst.

Ja nevēlas, lai ķīselī paliek ogu mizas, dzērvenes var ielikt nelielā caurdurī, ar visu caurduri iegremdē ūdenī, kad dzērvenes pārsprāgst, tās ar karoti izrīvē caur caurduri, mizas paliks, tās izmet.

Dzērveņu sulai pieliek cukuru, uzvāra un pieliek ar ūdeni sajauktu cieti, uzvāra, atdzesē.

Variants: Desertu pasniedz ar blendētām ogām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti