Trīs saldas receptes ķiršu laikam. Gatavojiet kopā ar bērniem!

Trīs ķiršu laika receptes gatavošanai kopā ar bērniem. Gards rezultāts garantēts!

Šokolādes kēksiņi ar ķiršiem

 

Nepieciešams:

  • 200 g ķiršu bez kauliņiem.
  • 2 ēdamkarotes kakao.
  • 3 olas.
  • 300 g miltu.
  • 150 g sviesta.
  • 200 g cukura.
  • 200 g skāba krējuma vai jogurta.
  • 1 ēdamkarote vanilīna cukurs.
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera.
  • Šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

Ķiršiem izņem kauliņus, lieko sulu notecina uz sieta.

Sviestu saputo ar olām, vanilīna cukuru, sāli un cukuru, pieliek skābo krējumu. Miltus (mīklai jābūt pabiezai, ja nepieciešams, vēl pieliek miltus), kakao, cepampulveri sajauc, iesijā pie sagatavotās sviesta – olu masas. Kad mīkla sajaukta, iemaisa ķiršus.

Mīklu liek kēksa formiņās tā, lai aizpilda divas trešdaļas. Cep 190 grādos 25 minūtes, gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

 

Ķiršu un šokolādes cepumu deserts ar jogurta mērci

 

Šokolādes un ķiršu draudzība ir sen pārbaudīta vērtība. Iesakām izmēģināt vienkārši pagatavojamu un ļoti gardu recepti.

Nepieciešams:

  • 300 g ķiršu bez kauliņiem.
  • 400 ml bezpiedevu jogurta.
  • 4 ēdamkarotes pūdercukura.
  • 200 g šokolādes cepumu vai šokolādes.

Pagatavošana: Ķiršiem izņem kauliņus, liek porciju trauciņos. Jogurtu samaisa ar cukuru (ķirši ir skābi, salduma nepieciešams tā pavairāk), pārlej pāri ķiršiem.

Virsējā kārtā liek sadrupinātus šokolādes cepumus. Vislabāk izvēlēties cepumus ar izteiktu šokolādes garšu.

Variants:  Pārrīvē tumšo šokolādi un uzlej nedaudz šokolādes mērces.

Ķiršu klimpu zupa

Ja esat gatavojuši rabarberu klimpas, tad šo zupu pagatavot būs pavisam viegli.

Nepieciešams:

Zupai:

  • 300g ķiršu bez kauliņiem.
  • 150g cukura.


Klimpām:

  • 2 olas.
  • 200 g biezpiena.
  • 6 ēdamkarotes miltu.
  • Sāls.
  • 2 ēdamkarotes cukura.
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura.

Pagatavošana:

Katlā lej divus litrus ūdens, uzvāra, pieliek ķiršus bez kauliņiem un vāra dažas minūtes, tad pieliek cukuru.

Biezpienu sajauc ar olām, cukuru, vaniļas cukuru, pieliek miltus. Mīklai jābūt stingrai, lai no tās var izrullēt mīklas “desiņu” un sagriezt trīs centimetrus garās klimpās.

Klimpas liek katlā pie ķiršiem, vāra, kamēr uzpeld.

Klimpu zupu pasniedz atdzesētu.

Variants: Klimpas vāra atsevišķi ūdenī, tad ieliek ķiršu zupā. Tādā gadījumā ķiršu zupu var nedaudz iebiezināt ar cieti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt