Ralfs gatavo

«Ralfs gatavo 3». 3. sērija

Ralfs gatavo

Pipari un dārzeņa vrapa gatavošana

Ralfs gatavo 3. 2. sērija

Tortilju rullīši ar dārzeņiem un turku zirņiem. Gatavojiet kopā ar bērniem!

Ralfs un viņa mazais brālis Martins ķersies pie tortiljas rulīšu gatavošanas, izvēloties dārzeņu pildījumu. Viņiem sanāca skaisti un gardi!

Izmēģiniet arī jūs šo recepti!

Sastāvdaļas:

  • Lielās tortiljas.
  • 6 ēdamkarotes humusa.
  • ½ citrons.
  • 1 ēdamkarote ķļavu sīrupa vai medus.
  • spināti.
  • ½ cukini.
  • ¼  puķkāposta.
  • ½  paprikas.
  • 1 bundža turku zirņu (240 g bez šķidruma).
  • Konservēta kukurūza.
  • Kazas siers (der arī parastais svaigais siers).

Garšvielas:

  • Asās paprikas pulveris.
  • Saldās paprikas pulveris.
  • Vidusjūras garšvielu maisījums.
  • Malti melnie pipari.
  • Sāls.
     

Pagatavošana:

  1. Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem.
  2. Sagatavo dārzeņus - cukini un papriku sagriež mazos kubiņos, puķkāpostu sadala nelielos gabaliņos un samet vienā bļodā.
  3. Sagrieztajiem dārzeņiem pievieno garšvielas – šķipsnu sāls, piparus, un apmēram 1/3 no tējkarotes ar vidusjūras garšvielu maisījumu, un tik pat asās un saldās paprikas pulveri.
  4. Apslaka ar eļļu, un ar rokām kārtīgi samaisa, lai garšvielas un eļļa vienmērīgi pārklātu visus dārzeņus.
  5. Liek uz cepamās pannas un cep apmēram 10 minūtes. (kad gatavi, ļauj mazliet atdzesēties)
  6. Pagatavo mērci – traukā liek humusu, citrona sulu, kļavu sīrupu, šķipsniņu asās paprikas, maltus melnos piparus un samaisa. Pagaršo – ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
  7. Turku zirņiem nokāš lieko šķidrumu, noskalo ar aukstu ūdeni un nosusina.
  8. Uzsilda pannu, izsmērē ar nelielu daudzumu eļļas un uz lēnas uguns zirņus apcep – kopumā apmēram 10 minūtes, bet vidus posmā pievieno garšvielas – ½ tējkaroti asās paprikas, ½ tējkaroti saldās paprikas un šķipsnu sāls.
  9. Veido vrapu – ņem tortillu un tās vidū uzsmērē humusa mērcīti (no malām visapkārt atstājot brīvu vietu), tai pa virsu izkārto spinātus, pēc tam - ceptos dārzeņus, kukurūzu un turku zirņus. Un beigās vēl uzliek dažas piciņas ar sieru.
  10.  Aizloka abus galus un sarullē.
  11.  Liek vai nu uz pannas un apcep no abām pusēm, kamēr tortilla iekrāsojas brūna, vai arī liek sviestmaižu tosterī, tādējādi apcepot uzreiz no abām pusēm. Labu apetīti!

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt