To var pagatavot arī bērni! Pennes pasta ar zivju bumbiņām krēmīgā tomātu mērcē

Šonedēļ ar savu brīvdienu recepti, kuru var gatavot gan vecāki, gan arī bērni, dalās bloga “Lindas virtuve” autore un recepšu autore Linda Tellgrena. Viņa piedāvā vienkāršu, garšīgu un veselīgu pusdienu recepti – penne ar zivju bumbiņām krēmīgā tomātu mērcē!

Linda Tellgrena stāsta, ka, viņasprāt, vissvarīgākais ir iemācīt mazajiem mīlestību pret ēdienu. Un to visvieglāk ir izdarīt, pavadot laiku virtuvē: “Kad bērni bija pavisam mazi, ļāvu viņiem darīt pavisam vienkāršus darbiņus, piemēram, saplēst ar pirkstiem salātlapas, pievienot salātiem jau sagrieztas sastāvdaļas, piebērt cepumu mīklai šokolādi vai riekstus, saviļāt frikadeles. Jo lielāks aug bērns, jo vairāk un sarežģītākas lietas viņš var izdarīt.”

Tomēr pats svarīgākais esot kopīga darbošanās. Tellgrena vērtē, ka, tieši pateicoties tai, viņas bērni ātri izgāja cauri izvēlīgā ēdāja fāzei un ātri nonāca tajā, kad visu pagaršot ir interesanti: “Un atvērtība pret jauniem produktiem un ēdieniem šobrīd jau ir ierasta lieta. Ja bērns piedalās maltītes gatavošanā, iespēja, ka viņš ēdīs gala rezultātu, pieaug ģeometriskā progresijā!”

Ēdiens, kuru Lindas ģimenē ēd visi, ir pasta. Tāpēc viņa brīvdienu pusdienās iesaka kopīgi gatavot penni ar gardajām un veselīgajām zivju bumbiņām krēmīgā tomātu mērcē!

Lindas Tellgrenas recepte, kuru pagatavot un ar kuru mieloties ģimenes lokā.

Penne ar zivju bumbiņām krēmīgā tomātu mērcē

Recepte paredzēta 2 pieaugušajiem un 2 bērniem

Sastāvdaļas:

  • Pennes pasta 450 g

Bumbiņām:

  • Pikšas (vai citas zivs) atlaidinātas smalkmasas – 450 g.
  • 2 lauku olas.
  • Kviešu rīvmaize 5 ēdamkarotes.
  • Šķipsniņa sāls.
  • Kaltēta raudene ½ tējkarote.
  • “Panko” rīvmaize 1,5 glāze vai 1 glāze parastās rīvmaizes.

Tomātu mērcei:

  • Eļļa cepšanai.
  • 1–2 sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos.
  • Viena ķiploka daiviņa, nomizota un sakapāta.
  • Brūnais cukurs 1 ēdamkarote.
  • Šķipsniņa sāls.
  • Konservēti tomāti 400 ml.
  • 2 burkāni, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves.
  • Saldais krējums 150 ml.

 

Pagatavošana:

Gatavo bumbiņas: zivs masu, olas, 5 karotes rīvmaizes, sāli un raudeni samaisa viendabīgā masā (var izmantot arī virtuves kombainu). Ar rokām veido 3–4 cm lielas bumbiņas, kuras apviļā rīvmaizē. Liek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru vienādos attālumos vienu no otras. Cep 180 grādos 20 minūtes.

Uzkarsētā eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pieliek ķiploku un maisot cep 1–2 minūtes. Pieber sāli un cukuru. Pievieno tomātus un burkānus, samaisa. Uz lēnas uguns sautē 10 minūtes, pa laikam apmaisot. Beigās pielej saldo krējumu un sagaida pirmo burbuli. Noņem no uguns.

Uzvāra 4 litrus ūdens, pievieno pastu un vāra ‘al dente’. Nolej ūdeni. Pastu samaisa ar tomātu mērci, pasniedz ar zivju bumbiņām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt