Iesakām pašiem mazākajiem!
Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!
Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.
Ogres tehnikuma audzēknes Daniela un Maija stāsta un rāda, kā gardumu pagatavot.
Viss sākas ar mīklas pagatavošanu. Nav nekādas vajadzības mīklu iegādāties veikalā, jo mājās to var pavisam vienkārši uztaisīt jebkurš.
Mīklas sastāvdaļas 3 porcijām:
- kviešu milti 60 g,
- cukurs 10 g,
- margarīns 6 g,
- sausais raugs 3 g,
- piens 40 g,
- sāls 1 g.
Gatavošana: Uzliek uz plīts pienu karsēt kopā ar margarīnu, lai izkūst margarīns. Ļauj mazliet atdzist. Pēc tam ņem miltus, izsijā kopā ar cukuru, sāli un sauso raugu.
Izkausēto margarīnu un pienu pārlej pāri miltiem. Viss kārtīgi jāsamīca. Mīkla ir jāmīca kārtīgi, ja to nedarīs, mīkla būs ar kunkuļiem un negaršīga.
Mīklai jāļauj uzrūgt 20-30 minūtes.
Ābolus sagriež plānās šķēlītēs un sajauc kopā ar kanēli un cukuru. Drumstalām nepieciešams 15 grami margarīna vai sviesta, 8 grami cukura un 24 grami miltu. Visu sajauc nelielās drupatās.
Kad visas sastāvdaļas gatavas, mīkla tiek izklāta uz pannas. Virsū liek ābolus, tad drumstalas. Mīkla ir kā garš taisnstūris, un maliņas ir aizlocītas tā, lai drumstaliņas nav pāri maliņām, lai viss ir vienā vietā, koncentrēts viss centrā un beigās maliņa ir brūni apcepta.
To visu liek sakarsētā cepeškrāsnī. Jācep 180 grādu temperatūrā 15 līdz 20 minūtes. Pasniedz ābolmaizi ar putukrējumu.