Nepieciešams:
- 1 kg mazu jauno kartupelīšu
- 50 g sviesta
- 200 ml skāba krējuma
- Diļļu buntīte
- Sāls
Pagatavošana:
Jaunos kartupeļus rūpīgi nomazgā. Miza kartupeļiem plāna, daļa nomazgāsies, bet nevajag censties kartupeļus no mizas atbrīvot – ar visu mizu gardāk. Ja kartupeļi lielāki, tos sagriež.
Kartupeļus liek vārīties sālsūdenī, kad tie pusmīksti, bet ne gatavi, tos nokāš un liek pannā, kur izkausēts sviests, apcep brūnus.
Dilles sagriež smalki, samaisa ar krējumu, pieliek sāli.
Ceptos kartupeļus pasniedz ar krējuma mērci.
Variants: Krējumam pieliek rīvētus svaigos vai skābētus gurķus.
Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2020. gada 8. augustā