Sviestā cepti jaunie kartupelīši ar krējuma mērci. Gatavo kopā ar bērniem!

Sviestā apcepti kartupelīši ar krējuma mērci bērniem garšo un viņi pieaugušo uzraudzībā tos var iemācīties pagatavot.

Nepieciešams:

  • 1 kg mazu jauno kartupelīšu
  • 50 g sviesta
  • 200 ml skāba krējuma
  • Diļļu buntīte
  • Sāls

Pagatavošana:

Jaunos kartupeļus rūpīgi nomazgā. Miza kartupeļiem plāna, daļa nomazgāsies, bet nevajag censties kartupeļus no mizas atbrīvot – ar visu mizu gardāk. Ja kartupeļi lielāki, tos sagriež.

Kartupeļus liek vārīties sālsūdenī, kad tie pusmīksti, bet ne gatavi, tos nokāš un liek pannā, kur izkausēts sviests, apcep brūnus.

Dilles sagriež smalki, samaisa ar krējumu, pieliek sāli.

Ceptos kartupeļus pasniedz ar krējuma mērci.

Variants: Krējumam pieliek rīvētus svaigos vai skābētus gurķus.

 

Raksta pirmpublikācija LSM.LV 2020. gada 8. augustā

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt