Šīs rceptes bērni var pagatavot pašu spēkiem!
Saldētais smūtijs uz kociņa
Sastāvdaļas:
- 200 ml kokosriekstu piena (var likt mazāk, tad būs izteiktāka ogu garša).
- 1 glāze melleņu.
- 1 glāze aveņu.
- 3 ēd.k. medus.
- + formiņas saldēšanai.
Pagatavošana:
- Sablenderē ogas un medu līdz vienmērīgai konsistencei.
- Pievieno kokosriekstu pienu un blenderē tālāk, līdz iegūta vienmērīga masa.
- Pilda masu formiņās un liek saldētavā uz apmēram 4 stundām, līdz tā ir pilnībā sacietējusi. (Ja nav speciālo formiņu, masu var likt arī parastos plastmasas trauciņos)
- Labu apetīti!
Svaigais smūtijs
Nepieciešams:
- 1 glāze ūdens / svaigas sulas.
- 1 glāze spinātu.
- 1½ glāze dažādu augļu un dārzeņu (ananass, banāns, melone, cukini u.tml.) .
- ½ glāze saldētu ogu (mellenes, avenes, ķirši, zemenes, banāni u.tml.).
- + ledus gabaliņi.
Pagatavošana:
- Blenderī liek spinātus un ūdeni (vai sulu), kārtīgi sablenderē līdz iegūts zaļš ūdens.
- Pievieno augļus un dārzeņus.
- Tad pievieno saldētas ogas vai ledus gabaliņus, lai smūtijs sanāktu atvēsinošāks.
- Blenderē, līdz iegūta vienmērīga konsistence.
- Ar sastāvu var brīvi variēt (ja grib, lai smūtijs ir biezāks, var pievienot 1-2 ēdamkarotes sablenderētu auzu pārslu), galvenais ievērot proporciju un secību! Labu apetīti!
Raksta pirmpublikācija Lsm.lv 2020. gada 26. decembrī.