Spageti sacepums
Sastāvdaļas:
- 300 g spageti,
- olīveļļa,
- 100 g smalki sarīvēta cietā siera (Čedaras, Džiuga, Parmezāns),
- 3 lielas olas,
- 200 ml saldā krējuma,
- 300 g kūpināta šķiņķa,
- sāls,
- pipari.
Pagatavošana:
- Ieslēdz cepeškrāsni uz 180 grādiem.
- Izvāra spageti (300 g) kā norādīts uz iepakojuma. Nokāš, pārlej ar vienu ēdamkaroti olīveļļas un liek malā atdzesēties.
- Sarīvē sieru (100 g).
- Sagriež gabaliņos šķiņķi (300 g).
- Sagatavo kūkas formu, ietaukojot to ar olīveļļu.
- Bļodā sakuļ 3 olas, pievieno saldo krējumu (200 ml), šķipsniņu sāls un melnos piparus.
- Atdzesētajiem spageti pievieno sakulto masu, sagriezto šķiņķi un pusi siera (50 g).
- Visu samaisa kopā un liek sagatavotajā kūkas formā.
- Pāri pārkaisa atlikušo sieru (50 g).
- Liek cepeškrāsnī uz 35 minūtēm, līdz sacepums iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Labu apetīti!