Šokolādes saldējuma recepte no 117 gadus senas pavārgrāmatas

Saldējums nav tikai mūsdienās pazīstams kārums, to pazina jau sen, arī pie mums pagājušā  gadsimta sākumā izmantoja ledus mašīnas saldējuma pagatavošanai, lai mājās taptu aukstais kārums.

Piedāvājam izmēģināt recepti no 1903. gada pavārgrāmatas.

Šokolādes ledus

1 stopu ( 1,275 l) krējuma (saldā krējuma) uzvāra ar 1/2 kartiņas vaniļas (nezināma mērvienība, izmantojiet ēdamkaroti vaniļas cukura vai vaniļas pāksti).

Kuļ 1/2 stundu 8 olu dzeltenumus ar 1/2 mārc. (1 mārciņa - 453,59237 grami) cukura un trim tāfelēm sarīvētas šokolādes, sajauc ar pusi uzvārīta krējuma, tad lej kastrolī un kuļ visu kopā (arī otru daļu krējuma) uz uguns, līdz masa bieza (vārīties nedrīkst).

Tad lej aukstu ledus mašīnā (ja jums nav ledus mašīnas, izmantojiet saldētavu vai saldējuma gatavošanas mašīnu).

Te ilustrācija no pavārgrāmatas - saldējuma masu ielēja ledus mašīnā tam paredzētajā vietā, apkārt apbēra ledu, griežot rokturi, saldējamo masu maisīja, lai tā vienmērīgi sasaltu.

Varat izmēģināt arī kādu no šīm saldējumu receptēm:

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti