Piedāvājam izmēģināt recepti no 1903. gada pavārgrāmatas.
Šokolādes ledus
1 stopu ( 1,275 l) krējuma (saldā krējuma) uzvāra ar 1/2 kartiņas vaniļas (nezināma mērvienība, izmantojiet ēdamkaroti vaniļas cukura vai vaniļas pāksti).
Kuļ 1/2 stundu 8 olu dzeltenumus ar 1/2 mārc. (1 mārciņa - 453,59237 grami) cukura un trim tāfelēm sarīvētas šokolādes, sajauc ar pusi uzvārīta krējuma, tad lej kastrolī un kuļ visu kopā (arī otru daļu krējuma) uz uguns, līdz masa bieza (vārīties nedrīkst).
Tad lej aukstu ledus mašīnā (ja jums nav ledus mašīnas, izmantojiet saldētavu vai saldējuma gatavošanas mašīnu).
Te ilustrācija no pavārgrāmatas - saldējuma masu ielēja ledus mašīnā tam paredzētajā vietā, apkārt apbēra ledu, griežot rokturi, saldējamo masu maisīja, lai tā vienmērīgi sasaltu.
Varat izmēģināt arī kādu no šīm saldējumu receptēm:
- Krēmīgs banānu saldējums (tikai viena sastāvdaļa).
- Pašgatavots augļu saldējums karstai dienai.
- Ogu saldējums bez cukura.
- Ātrais zemeņu saldējums.