SMAIDĪGIE CEPUMI
Sastāvdaļas:
- 100 g sviests (istabas temperatūrā)
- 1 ola
- 60 g pūdercukurs
- 250 g milti
- ½ tējk. sāls
- 100 ml džems
Pagatavošana:
- Saputo sviestu (100 g) ar pūdercukuru (60 g), līdz tas kļūst gaišs un gaisīgs.
- Turpat klāt pievieno 1 olu un puto līdz viendabīgai masai.
- Lēnām maisot pakāpeniski iesijā miltus (250 g) un sāli (1/2 tk).
- Tad no iegūtās masas samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 min.
- Uzsilda cepeškrāsni uz 160 grādiem.
- Izrullē mīklu apmēram 5-7 mm biezumā. Ar apļa formiņu vai glāzi izspiež aplīšus.
- Pusē no aplīšiem izveido iegriezumus - sejiņas, sirsniņas, zvaigznītes u.tml. (te rakstu veidošanai var noderēt gan mazas piparkūku formiņas, gan kokteiļu salmiņi)
- Uz pirmās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, liek tikai veselos aplīšus. Cep 15-20 minūtes līdz maliņas sāk viegli apbrūnēt. (Uzmanies, nepārcep - cepumiem jābūt gaišiem!)
- Uz otrās pannas liek cepumus ar iegriezumiem un cep 10 – 15 minūtes, līdz maliņas sāk viegli apbrūnēt.
10. Cepumus atdzesē. Uz veselā apļa liek 1/2 tējkaroti ar džemu, un tad pa virsu uzmanīgi, nespiežot, liek cepumu ar izgriezumu. Pāri pārber pūdercukuru un cepumi gatavi! Labu apetīti!