Sarkanbaltsarkani kēksiņi 18.novembra svinībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valsts dibināšanas gadadiena ir nozīmīgi svētki. Te ir ideja, kā vienkārši un ātri pagatavot burvīgas 18. novembra kūciņas.

Kūciņām Latvijas karoga krāsās ar putukrējumu un dzērvenēm nepieciešamās sastāvdaļas: 

  • milti,
  • sviests,
  • cukurs,
  • paniņas,
  • olas,
  • cepamais pulveris,
  • saldais krējums,
  • dabīgā krāsviela un dzērvenes.

Pagatavošana: Gatavošanai izmanto sastāvdaļas istabas temperatūrā. Sviestu puto ar cukuru, līdz tas kļūst gaisīgs un balts, kas palīdzēs kēksiņiem pacelties.

Pēc tam pievieno divas sakultas olas. Ļoti svarīgi, lai olas būtu istabas temperatūrā, lai masa kopā ar sviestu nesapārslotu. Atkal visu sakuļ un klāt pielej paniņas.

Tad pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Cepamo pulveri var nepievienot, ja mīkla ir ļoti labi sakulta. Miltus pievieno pamazām, lai tie tiktu labi iemaisīti un neuzkrātos bļodas apakšā vai gar malām.

Kad viss samaisīts, iegūto masu sadala uz pusēm, katru ievietojot savā bļodā. Vienā no bļodām pievieno dabīgo krāsvielu, kas iegūta no biešu un dzērveņu sulas, kā arī klāt pievieno kaltētas avenes.

Abas masas iepilda konditorejas maisiņos un pēc tam pilda abas krāsas pamīšus formiņās. Ja pildāmo maisiņu nav, var mēģināt likt ar karotīti vai arī izmantot saldēšanas maisiņu, nogriežot tam uzgali – tas pats vien sanāks.

Kad sarkanbaltsarkanā masa ir sapildīta, to visu liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Jācep 200 grādu temperatūrā aptuveni 10–15 minūtes.

Mājas apstākļos gatavību var pārbaudīt, iedurot koka iesmiņu. Ja iznāk ārā tīrs, tad kēksiņi ir gatavi.

Kēksiņi sanāk sarkanbaltsarkanā krāsā.

Dekorē  ar putukrējumu un dzērvenēm, lai turpinātu krāsas sarkans–balts–sarkans. Putukrējums rada kēksiņam tādu kā kūkas izskatu.

Raksta pirmpublikācija portālā LSM.LV 2017. gada 17. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti