Deserta pagatavošana ir ļoti vienkārša – to var darīt bērni un pieaugušie nedaudz asistēt.
Nepieciešams:
- 200 g aveņu zefīra.
- 200 ml saldā krējuma.
- 2 ēdamkarotes cukura.
- 200 g aveņu.
Pagatavošana:
Izvēlieties garenu trauku ar vāku (varat izmantot saldējuma kastīti).
Zefīra pusītes atdala un katru gareniski pārgriež.
Krējumu sakuļ ar cukuru.
Traukā liek kārtu zefīra, tam virsū putukrējumu, uz tā ogas. Atkarībā no trauka lieluma, sadaliet kārtu daudzumu, bet labi, ja izveidosiet trīs kārtas, noslēdzot ar ogu dekoru.
Sagatavoto desertu liek saldētavā uz pāris stundām, tad mielojas gardu muti.
Variants: aveņu un aveņu zefīra vietā var noderēt citas garšas zefīrs un citas sezonas ogas.