Saldas un sāļas, mazas un lielas! Piecas karstmaizīšu receptes

Svētdienas rīta brokastīm varat pagatavot karstmaizītes – piedāvājam saldu un sāļu maizīšu receptes.

Krāsnī ceptas siermaizes

 

Nepieciešams:

  • Maize.
  • Siers.
  • Tomāti.
  • Baziliks.

Gatavošana:

Pieaugušo darbs: Ieslēdz cepeškrāsni uz 200 grādiem, ieliek un izņem maizītes no cepeškrāsns.

Bērnu darbs: Sagatavo maizi – labi, ja tā jau ir sagriezta, ja ne, tad jāsagriež šķēlēs. Uz katras maizītes liek tomātu šķēles, sagrieztu baziliku (ja tas garšo), virsū uzkaisa rīvētu sieru.

Maizītes liek uz plāts, cep apmēram 15 minūtes.

 

Viltotā ābolmaize

Ātri un gardi, to pagatavos pat bērns! Ābolu mizošanu noteikti var uzticēt bērniem! Bērni arī tiks galā ar krējumu, cukuru un kanēli; krāsns lai paliek pieaugušo ziņā.

Nepieciešams:

  • Tostermaize.
  • Āboli.
  • Skābais krējums.
  • Cukurs.
  • Kanēlis.

Pagatavošana:

Produktu daudzumu izvēlieties pēc vajadzības, rēķinot lielākiem ēdājiem pa divām šķēlēm, mazākajiem pa vienai.

Uz ietaukotas plāts liek tostermaizes šķēles.

Ābolus mizo, sagriež šķēlītēs. Uz katras maizes liek ābolu šķēles, virsū ēdamkaroti krējuma – izlīdzina un pārkaisa ar tējkaroti cukura, vēl nedaudz kanēļa un 200 grādos cep, līdz maizīte kraukšķīga.

Variants: Šīs maizītes labi garšos arī tad, ja tostermaizes vietā izmantosiet rupjmaizi!

 

Kraukšķīgās kanēļmaizes

Bērniem patīk gatavot, īpaši tad, kad darbiņš pa spēkam un pagatavotais ēdiens ir gards. Te brokastu ideja, kuru gandrīz var pagatavot bērns, pieaugušajiem vien nedaudz jāpalīdz, uzraugot pannu.

Nepieciešams:

  • 8 šķēles baltmaizes.
  • 3 olas.
  • Pusglāze piena.
  • Sviests.
  • 2 ēdamkarotes cukura.
  • Tējkarote kanēļa.

Pagatavošana:

Olas sakuļ kopā ar pienu.

Uz pannas izkausē sviestu, maizes šķēli iemērc piena olu maisījumā un sviestā no abām pusēm apcep brūnu.

Maizīti kārto uz šķīvja, pārkaisa ar cukura un kanēļa maisījumu.

Labāk izvēlēties stingru baltmaizi, tostermaize arī būs garda, bet tā nebūs tik kraukšķīga.

 

Maziņuminītiņās ķiplokmaizītes – lai baciļiem mēlē kož!

 

Ķiploki ir veselīgi, īpaši labi tie ir ziemas laikā, kad visādi baciļi tā vien lūko veselību noķert un sagūstīt. Ķiplokmaizes baciļiem nepatīk – ķiploki kož baciļiem mēlē!

Paši mājās varat gatavot maziņuminītiņās, skaistās un gardās maizītes. Varat tās sagriezt kā mazas veselības ripiņas, izmantojot piparkūku formiņas, izveidot kā kanapē maizītes.

Nepieciešams:

  • Rupjmaize.
  • Sviests.
  • Ķiploka daiviņas.

Pagatavošana:

Maizes šķēles apsmērē ar sviestu, pārkaisa ar smalki sagrieztiem ķiplokiem, tad šķēlītes sagriež ļoti mazos gabaliņos – kā veselības tabletītēs.

Variants: Sviestu sajauc ar sasmalcinātu vai caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploka daiviņu.

 

Ķiplokgrauzdiņi

 

Nepieciešams:

  • Eļļa.
  • Rudzu vai saldskābmaize.
  • Ķiploks.

Pagatavošana:

Uz plāts uzliek cepampapīru.

Maizi sagriež standziņās vai gabaliņos, liek bļodā, apslaka ar eļļu un samaisa, lai nedaudz eļļas tiek katram gabaliņam.

Maizīti liek uz cepampapīra plānā kārtā un cep 200 grādos apmēram 20 minūtes – līdz maizīte kraukšķīga.

Tad izcepto maizīti liek traukā un pāri pārspiež ķiploka daiviņu, samaisa.

Ķiploku daudzumu izmantojiet pēc vēlēšanās.

Izmēģiniet arī citas receptes!

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2022. gada 31. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti