Nepieciešams:
- 1 iepakojums saldētas kārtainās mīklas (500g),
- 3 olas,
- 200 g bezpiedevu jogurta,
- 200 g šampinjonu,
- 3 mazi marinēti gurķi,
- 150 g siera,
- 3 tomāti vai sauja ķirštomātiņu,
- sāls,
- zaļumi,
- pipari.
Pagatavošana:
Mīklu atlaidina, izliek cepamtraukā (traukam jābūt palielam), veidojot augstākas malas, rūpīgi saspiežot kopā savienojuma vietas.
Šampinjonus sagriež šķēlītēs, gurķus ripiņās, tomātus sagriež gabaliņos (var izmantot veselus vai uz pusēm sagrieztus ķirštomātiņus). Sieru sarīvē.
Olas sakuļ, pieliek sāli un piparus, piejauc jogurtu.
Mīklu pārliek ar tomātu gabaliņiem, šampinjoniem, gurķu ripiņām, pārkaisa ar sieru, pāri pārlej olu un jogurta maisījumu.
Sāļo plātsmaizi cep 200 grādos apmēram 20 minūtes.
Raksta pirmpublicējums LSM.LV 20117.gada 14.oktobrī.