Ģimenes studija

Spiediens un gaidas būt perfektiem it visā veicina veģetatīvo distoniju

Ģimenes studija

Bērnam nepieciešamās superspējas drošai interneta lietošanai

Rojs Puķe stāsta par piedzīvoto, dalās ar receptēm un aicina palīdzēt

Rojs no «Pipars.lv» dalās ar savām receptēm un aicina palīdzēt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rojs Puķe savā mājaslapā pipars.lv stāsta par piedzīvoto un dalās ar receptēm. Viņam palīdz  mamma Viktorija un tētis Mārtiņš. Latvijas Radio raidījums 'Ģimenes studija" dodas pie viņiem ciemos.

"Es vēl neesmu īpaši liels, bet brīžiem esmu pietiekami pikants! :)

Es esmu Rojs, un man ir 13 gadi. Mani vecāki diezgan labi pārzina ēdienu, dzērienu lietas un kārtību. Vērojot viņu rosību un darbošanos virtuvē, arī man radās vēlme izpausties. 

Savu blogu sāku rakstīt deviņu gadu vecumā. Sākumā publicēju tikai receptes, tad sāku izvietot produktu apskatus un ceļojumu aprakstus.

Esmu izveidojis arī savu kanālu vietnē "Youtube.com" un kopš 2017. gada novembra veidoju arī video. Esmu akcijas #Piparspogai (#Piparaizaicinajums) aizsācējs un priecājos par lieliskajiem akcijas rezultātiem!

Mana lielākā aizraušanās pēc kulinārijas ir ceļošana!" tā Rojs iepazīstina ar sevi savā blogā.

Roja tētis Mārtiņš stāsta, ka jau iepriekš bijis ģimenes bizness, kas saistīts ar recepšu portālu – gatavošanu, ēdienu fotografēšanu un recepšu publiskošanu. Kādu dienu arī Rojs pieteicies palīdzēt darboties. Ideja par bloga nosaukumu - pipars, izrādās, pieder Roja tētim Mārtiņam. Blogs strauji attīstījies, iepatikusies ideja, ja jau bērns to var, to var arī citi. Portāls ar laiku aug un kļūst bagātāks.

Rojs arī īsteno akciju, lai palīdzētu Markusam, kurš sirgst ar bērnu cerebrālo trieku.

Roja bloga veidošanā arvien aktīvi iesaistās arī vecāki. Mamma Viktorija ir ēdienu fotogrāfe, un viņa palīdz dēlam ar ēdienu bildēm.

“Ja citās ģimenēs ir – pagaidi, kamēr atdziest, mūsu mājās – pagaidi, kamēr mamma nofotografē,” atzīst tētis Mārtiņš.

Rojs piedāvā divas receptes:

Uzkodas no barankām un gaļas bumbiņām

Kādu dienu šo ideju atradu vienā no ārzemju portāliem un nolēmu pamēģināt, kā tas garšo. Recepte ir gaužām vienkārša, un mani sākumā mulsināja, kā būs ar barankām - vai tās nebūs cietas?! Taču piens dara brīnumus,un šo recepti iesaku izmēģināt arī tev.

Sastāvdaļas:

200g baranciņu,
500g maltās liellopu gaļas,
100g siera,
garšvielas,
piens.

Pagatavošana:

Baranciņas ieliek bļodā, pārlej ar pienu un atstāj uz 15 minūtēm. Pa šo laiku baranciņas paliks mīkstas un mazliet palielināsies apjomā.

Maltai gaļai pievieno garšvielas pēc garšas, kam nu kas patīk - es pievienoju kūpinātu papriku un ķiplokus. Visu kārtīgi samaisa un izveido tik daudz bumbiņu, cik ir baranciņu.

Baranciņas izņem no piena, izkārto uz cepešpannas. Pa virsu katrai baranciņai uzliek gaļas bumbiņu un pārkaisa to ar rīvētu sieru.

Cep 180 grādos 20-30 minūtes - viss atkarīgs no bumbiņu lieluma.

Pasniegt var gan siltas, gan aukstas.

Mazie ābolu kruasāni

Godīgi sakot, šie kruasāni (citi tos sauks par pīrādziņiem) man ļoti garšo, bet pats baidījos tos gatavot. Likās sarežģīti. Taču nekā! Nav tik traki, vajag tikai sākt, un viss izdosies. Katrā ziņā, vienreiz tos pagatavojot, recepti atkārtosiet vēl un vēl. Turklāt tagad ir ābolu laiks un tie ir īpaši gardi!

 

Sastāvdaļas:

400 g bezrauga kārtainās mīklas,
4-5 āboli,
1 ola,
cukurs,
kanēlis.

Pagatavošana:


Ābolus nomizo un sagriež palielās daiviņās.

Mīklu atkausē. Galdu pārkaisa ar miltiem un mīklu mazliet izrullē. Mīklu sadala trīsstūrīšos. Katru trīsstūrīti pārkaisa ar cukuru un kanēli. Uz resnākās trīsstūra daļas liek ābola šķēli un  sarullē. Kruasānus apsmērē ar sakultu olu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos 15 minūtes.

Pēc vēlmes kruasānus var izdekorēt ar sasmalcinātiem riekstiem, pērļu cukuru vai šokolādes skaidiņām.

Ātri un vienkārši!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti