Plūmju kūka ar kanēli un brūno cukuru. Gatavojam kopā ar bērniem!

Aromātiska kūka plūmju laikam. Ierādiet šo recepti bērniem!

Plūmju kūka ar kanēli un brūno cukuru

Nepieciešams:

  • 110 g miltu.
  • 50 g mandeļu miltu (var aizstāt ar parastajiem).
  • 180 g brūnā cukura.
  • 180 g sviesta.
  • 2 olas.
  • Ēdamkarote cepampulvera.
  • 1 tējkarote kanēļa + 1 ēdamakrote cukura.
  • Apmēram 10 vidēja izmēra plūmes.
  • Šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

Plūmes mazgā, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus.

Mīkstu sviestu puto ar cukuru, pieliek olas. Mandeļu miltus sajauc ar kviešu miltiem, cepampulveri un sāli, iejauc sviesta masā. Mīklu liek ietaukotā formā (apaļā forma 24 cm diametrā) apmēram trīs centimetru biezumā, virsū kārto plūmju pusītes, pārkaisa ar cukuru un kanēli. Var cept arī kēksa formā.

Cep 180 grādos 45–50 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.

Labi garšo karsta ar saldējumu vai arī auksta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt