Plūmju kūka ar kanēli un brūno cukuru
Nepieciešams:
- 110 g miltu.
- 50 g mandeļu miltu (var aizstāt ar parastajiem).
- 180 g brūnā cukura.
- 180 g sviesta.
- 2 olas.
- Ēdamkarote cepampulvera.
- 1 tējkarote kanēļa + 1 ēdamakrote cukura.
- Apmēram 10 vidēja izmēra plūmes.
- Šķipsniņa sāls.
Pagatavošana:
Plūmes mazgā, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus.
Mīkstu sviestu puto ar cukuru, pieliek olas. Mandeļu miltus sajauc ar kviešu miltiem, cepampulveri un sāli, iejauc sviesta masā. Mīklu liek ietaukotā formā (apaļā forma 24 cm diametrā) apmēram trīs centimetru biezumā, virsū kārto plūmju pusītes, pārkaisa ar cukuru un kanēli. Var cept arī kēksa formā.
Cep 180 grādos 45–50 minūtes. Gatavību pārbauda ar kociņu.
Labi garšo karsta ar saldējumu vai arī auksta.