Sadaļas Sadaļas

Plūmes ar saldām drumstalām. Gatavojam kopā ar bērniem!

Viegli pagatavojams deserts, tas ne tikai garšos bērniem, bet viņi varēs piedalīties arī tā gatavošanā.

Plūmju vietā var izvēlēties sezonas ogas vai augļus, noderēs arī saldētas ogas no pērnā gada krājumiem.

Nepieciešams:

  • 500 g plūmju.
  • 2 ēdamkarotes cukura.

Drumstalām:

  • 100 g auzu pārslu.
  • 100 g riekstu.
  • 100 g miltu.
  • 100 g  cukura
  • 100 g sviesta
  • 1 tējkarote kanēļa.


Pagatavošana:

Cepamtrauku ietauko vai izklāj ar cepampapīru.

Plūmēm izņem kauliņus, sagriež četrās daļās. Plūmes liek cepamtraukā, pārber ar cukuru.

Drumstalām visas sausās sastāvdaļas sajauc kopā. Ja izmanto valriekstus, tos sakapā. Aukstu sviestu sakapā gabaliņos, iejauc sagatavotajā maisījumā un ar pirkstiem saberž drumstalās. Drumstalas pārber plūmēm.

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.

Pasneidz karstu vai aukstu. Var pasniegt ar saldējumu, vaniļas mērci, putukrējumu vai jogurtu.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt