Plūmes ar saldām valriekstu drumstalām. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Viegli pagatavojams deserts, tas ne tikai garšos bērniem, bet viņi varēs piedalīties arī tā gatavošanā.

Plūmju vietā var izvēlēties sezonas ogas vai augļus, noderēs arī saldētas ogas no pērnā gada krājumiem.

Nepieciešams:

  • 500 g plūmju.
  • 2 ēdamkarotes cukura.

Drumstalām:

  • 200 g miltu
  • 150 g valriekstu.
  • 100 g  cukura
  • 150 g sviesta
  • 1 tējkarote kanēļa.


Pagatavošana:

Cepamtrauku ietauko vai izklāj ar cepampapīru.

Plūmēm izņem kauliņus, sagriež četrās daļās. Plūmes liek cepamtraukā, pārber ar cukuru.

Drumstalām visas sausās sastāvdaļas sajauc kopā. Valriekstus sakapā. Aukstu sviestu sakapā gabaliņos, iejauc sagatavotajā maisījumā un ar pirkstiem saberž drumstalās. Drumstalas pārber plūmēm.

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes.

Pasneidz karstu vai aukstu. Var pasniegt ar saldējumu, vaniļas mērci, putukrējumu vai jogurtu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti