Pavasara dārzeņu rullīši
Sastāvdaļas:
Rullīšiem:
- 80 g smalko rīsu nūdeļu.
- 1 paciņa rīspapīra.
- 1 garais gurķis.
- 2 burkāni.
- 1–2 paprikas.
- 1 sarkanais kāposts.
- 3 saujas dīgstu (der arī salātlapas, spināti).
- 2 saujas grauzdētu sēkliņu (saulespuķu, sezama).
- + pēc gaumes var pievienot krabju nūjiņas, garneles, tofu u.tml.
Mērcei:
- ⅓ glāzes zemesriekstu sviesta.
- 2 ēdamkarotes medus.
- 3 ēdamkarotes gaišās sojas mērces.
- 2 ēdamkarotes laima sulas.
- 1–3 ēdamkarotes ūdens.
Pagatavošana:
- Pagatavo rīsu nūdeles atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Kad nokāstas, noliek atdzesēties.
- Visus dārzeņus sagriež vienādās, garās standziņās.
- Rīspapīra loksni iemērc siltā ūdenī un pagaida, līdz tā paliek mīksta.
- Uzmanoties, lai loksne nesaplīst, izņem to no ūdens un izklāj uz dēlīša.
- Loksnes vidū, mazliet uz leju no centra horizontāli citu citam virsū liek rīsu nūdeles, dīgstus, sagatavotos dārzeņus, sēklas (tā, lai no malām paliek brīvi gali ).
- Veido rullīti – apakšējo daļu pārliek pāri pildījumam, tad virzienā uz vidu aizloka sānus un rullē uz augšu (uz šķīvja neliek tos cieši blakus, lai tie nesalīp).
- Bļodā liek visas mērces sastāvdaļas, kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
- Rullīšus vidū pārgriež uz pusēm un, pamērcējot mērcē, ēd! Labu apetīti!