Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo". Mazās omletītes ar dārzeņiem

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Rīsu deserts ar kanēli un ananāsiem

Ralfs gatavo. Pavasara dārzeņu rullīši

Pavasara dārzeņu rullīši. Gatavo bērni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Mazie pavāri Ralfs un Martins rāda, kā pagatavot dārzeņu rullīšus un gardu mērci. Viņiem izdodas ļoti labi, ierādiet šo recepti bērniem!

Pavasara dārzeņu rullīši

Sastāvdaļas:

Rullīšiem:

  • 80 g smalko rīsu nūdeļu.
  • 1 paciņa rīspapīra.
  • 1 garais gurķis.
  • 2 burkāni.
  • 1–2 paprikas.
  • 1 sarkanais kāposts.
  • 3 saujas dīgstu (der arī salātlapas, spināti).
  • 2 saujas grauzdētu sēkliņu (saulespuķu, sezama).
  • + pēc gaumes var pievienot krabju nūjiņas, garneles, tofu u.tml.

Mērcei:

  • ⅓ glāzes zemesriekstu sviesta.
  • 2 ēdamkarotes medus.
  • 3 ēdamkarotes gaišās sojas mērces.
  • 2 ēdamkarotes laima sulas.
  • 1–3 ēdamkarotes ūdens.

Pagatavošana:

  1. Pagatavo rīsu nūdeles atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Kad nokāstas, noliek atdzesēties. 
  2. Visus dārzeņus sagriež vienādās, garās standziņās. 
  3. Rīspapīra loksni iemērc siltā ūdenī un pagaida, līdz tā paliek mīksta. 
  4. Uzmanoties, lai loksne nesaplīst, izņem to no ūdens un izklāj uz dēlīša.
  5. Loksnes vidū, mazliet uz leju no centra horizontāli citu citam virsū liek rīsu nūdeles, dīgstus, sagatavotos dārzeņus, sēklas (tā, lai no malām paliek brīvi gali ).
  6. Veido rullīti – apakšējo daļu pārliek pāri pildījumam, tad virzienā uz vidu aizloka sānus un rullē uz augšu (uz šķīvja neliek tos cieši blakus, lai tie nesalīp).
  7. Bļodā liek visas mērces sastāvdaļas, kārtīgi samaisa līdz viendabīgai konsistencei.
  8. Rullīšus vidū pārgriež uz pusēm un, pamērcējot mērcē, ēd! Labu apetīti!

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti