Pašgatavots augļu saldējums karstai dienai. Gatavojam kopā ar bērniem!

Mājās gatavot, gards, bez konservantiem, ar nelielu cukura daudzumu – tā var raksturot pašgatavotu saldējumu.

Bērni par šo saldējumu priecāsies, jo tas ir garšīgs; pieaugušie priecāsies, jo bērns ēd veselīgu našķi.

Vispirms veikalos sameklējiet formiņas saldējuma gatavošanai – tās ir noderīgas, jo apakšpusē ir neliels trauciņš, kas kūstošam saldējumam neļauj pilēt. Ja šādu trauciņu nav, varat izlīdzēties ar plastmasas glāzītēm un kociņiem.

Nepieciešams:

  • 500 ml apelsīnu sulas.
  • Karote medus.
  • Ogas – avenes, mellenes, zemenes, upenes, ķiršus un citas.

Pagatavošana:

Sulai pieliek medu (var cukuru), samaisa. Saldumu sulai liek atkarībā no ogu skābuma - jo skābākas ogas, jo vairāk salduma vajag. Saldējuma trauciņā vai glāzītē liek ogas, pārlej ar sulu, liek saldētavā uz krietnu laiku – 5 – 6 stundām. Varat šo saldējumu pagatavot vakarā un mieloties nākamajā dienā.

Variants: Saldējumu var gatavot tikai no sulas vai ogu vietā varat izmantot augļu gabaliņus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti