Bērni par šo saldējumu priecāsies, jo tas ir garšīgs; pieaugušie priecāsies, jo bērns ēd veselīgu našķi.
Vispirms veikalos sameklējiet formiņas saldējuma gatavošanai – tās ir noderīgas, jo apakšpusē ir neliels trauciņš, kas kūstošam saldējumam neļauj pilēt. Ja šādu trauciņu nav, varat izlīdzēties ar plastmasas glāzītēm un kociņiem.
Nepieciešams:
- 500 ml apelsīnu sulas.
- Karote medus.
- Ogas – avenes, mellenes, zemenes, upenes, ķiršus un citas.
Pagatavošana:
Sulai pieliek medu (var cukuru), samaisa. Saldumu sulai liek atkarībā no ogu skābuma - jo skābākas ogas, jo vairāk salduma vajag. Saldējuma trauciņā vai glāzītē liek ogas, pārlej ar sulu, liek saldētavā uz krietnu laiku – 5 – 6 stundām. Varat šo saldējumu pagatavot vakarā un mieloties nākamajā dienā.
Variants: Saldējumu var gatavot tikai no sulas vai ogu vietā varat izmantot augļu gabaliņus.