Pašgatavots augļu saldējums karstai dienai. Gatavojam kopā ar bērniem!

Mājās gatavot, gards, bez konservantiem, ar nelielu cukura daudzumu – tā var raksturot pašgatavotu saldējumu.

Bērni par šo saldējumu priecāsies, jo tas ir garšīgs; pieaugušie priecāsies, jo bērns ēd veselīgu našķi.

Vispirms veikalos sameklējiet formiņas saldējuma gatavošanai – tās ir noderīgas, jo apakšpusē ir neliels trauciņš, kas kūstošam saldējumam neļauj pilēt. Ja šādu trauciņu nav, varat izlīdzēties ar plastmasas glāzītēm un kociņiem.

Nepieciešams:

  • 500 ml apelsīnu sulas.
  • Karote medus.
  • Ogas – avenes, mellenes, zemenes, upenes, ķiršus un citas.

Pagatavošana:

Sulai pieliek medu (var cukuru), samaisa. Saldumu sulai liek atkarībā no ogu skābuma - jo skābākas ogas, jo vairāk salduma vajag. Saldējuma trauciņā vai glāzītē liek ogas, pārlej ar sulu, liek saldētavā uz krietnu laiku – 5 – 6 stundām. Varat šo saldējumu pagatavot vakarā un mieloties nākamajā dienā.

Variants: Saldējumu var gatavot tikai no sulas vai ogu vietā varat izmantot augļu gabaliņus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt