Recepte tiem, kuri atceras burvīgo, poraino omleti, kādu mēs pirms gadiem 30 ēdām bērnudārzos un skolās.
Omlete kā bērnībā
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Kamēr silst, ielej traukā 300 ml piena, pieber sāli un piparus (ja patīk, rekomendēju pierīvēt arī svaigu muskatriekstu). Pienam pievieno 5 olas (vai 4, ja ļoti lielas) un visu izmaisa ar dakšiņu, līdz dzeltenumi un baltumi iemaisās pienā (kult neko nevajag!).
Cepamo formu (es cepu apaļā 25 cm diametra stikla formā) ieziež ar sviestu, ielej olu masu un šauj sakarsētā cepeškrāsnī uz apmēram 20-25 minūtēm (jāskatās - kad virsma zeltaina un vidū pacēlusies, ir gatavs!)
Krāsnī ceptā omlete sanāk maiga un poraina. Noslēpums - olas ar pienu nesakuļ, bet tikai samaisa. Ilzes Klaperes ģimenē tā ir sestdienas rītu omlete.