Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo 2". Melleņu pīrāgs

Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo 3". 1. sērija

Ralfs gatavo. Melleņu pīrāgs

Melleņu pīrāgs. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Krāšņs un gards ogu pīrāgs – piedāvā bērni, aicinot izmēģināt šo recepti.

Melleņu pīrāgs

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 375 g miltu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • ¼  tējkarotes sāls
  • 200 g auksta sviesta
  • 5–7 ēdamkarotes auksta ūdens
  • 2 tējkarotes citrona vai laima sulas
  • 1 ola

Pildījumam:

  • 1 kg ogu
  • ⅓ glāzes miltu
  • 1 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 1 šķipsna sāls
  • 180 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • Sakulta ola pārsmērēšanai

Pagatavošana:

  1. Pagatavo mīklu: bļodā samaisa miltus, cukuru un sāli.
  2. Pievieno sarīvētu sviestu un ar pirkstiem veido mīklas drupačas.
  3. Tad pievieno ūdeni, citrona sulu un olu un mīca mīklu, līdz izveidojas viengabalaina bumba. To ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
  4. Uz galda virsmas viegli izbārsta miltus. Ņem ⅔ mīklas un vienmērīgi izrullē lielā aplī. Tad uzmanīgi ieklāj to cepamformā un ieliek ledusskapī.
  5. Tikmēr izrullē atlikušo mīklu un sagriež strēmelītēs pīrāga virskārtas veidošanai. 
  6. Pagatavo pildījumu – bļodā samaisa ogas, miltus, kukurūzas cieti, sāli, cukuru un vaniļas cukuru. Ar karoti uzmanīgi samaisa.
  7. Ņem formu ar mīklu ārā no ledusskapja un ieber tajā ogu masu.
  8. Mīklas malas noklāj ar sakultu olu, un pie malām piestiprina mīklas strēmeles, veidojot rūtiņu rakstu. No malām nogriež lieko mīklu, ar dakšu saspiež abas mīklas daļas kopā un visu pīrāgu apsmērē ar sakulto olu. 
  9. Liek cepeškrāsnī vispirms 200 grādos. Pēc 10 minūtēm samazina temperatūru līdz 175 grādiem un cep vēl 60 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna un pildījums viegli burbuļojošs. 
  10.  Izslēdz krāsni, bet pīrāgu vēl uz 30 minūtēm atstāj iekšā, lai tas pakāpeniski atdziest.
  11.  Pasniedz mazliet siltu ar saldējumu vai ļauj kārtīgi atdzist istabas temperatūrā un ēd vienu pašu. Labu apetīti!

 

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2021. gada 1. maijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti