Ralfs gatavo

«Ralfs gatavo». Saldējums un smūtiji

Ralfs gatavo

Bišu dzīve

Ralfs gatavo. 7. sērija. Medus un piparkūkas

Medus piparkūkas. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pavāri Ralfs un Martins gatavo piparkūkas un aicina arī citus izmēģināt medus piparkūku recepti.

Ralfs gatavo

Raidījums mazajiem gardēžiem!

  • Raidījuma vadītāji – Ralfs un viņa mazais brālis Martins.
  • Katrā raidījumā interesanta recepte, ieteikumi mazajiem pavāriem un izzinoša ekskursija, lai redzētu, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā
  • Raidījumu skatieties LTV1 sestdienās pulksten 9.00 un Bernistaba.lsm.lv.

Sastāvdaļas:

  • 100 g sviesta.
  • 60 ml melases (vai tumšā cukura sīrupa).
  • 135 g medus (var arī aizstāt ar cukuru vai likt pusi uz pusi).
  • 1 ½ tējk. malta kanēļa.
  • 1 ½ tējk. malta ingvera.
  • 1 tējk. maltu krustnagliņu.
  • ½  tējk. malta kardamona.
  • 75 ml saldā krējuma.
  • 300 g kviešu miltu.
  • 1 ½ tējk. sodas.
  • 1 šķipsniņa sāls.

Glazūrai:

  • 1 ola.
  • 300 g pūdercukura.

Pagatavošana:

  1. Katliņā liek sviestu, medu un melasi (vai tumšo cukura sīrupu) un uz lēnas uguns maisot izkausē.
  2. Visas sausās sastāvdaļas sajauc bļodā.
  3. Noņem katliņu no plīts un uz 5 minūtēm atstāj padzesēties.
  4. Pēc tam pievieno 75 ml (trešdaļa glāzes) saldā krējuma.
  5. Tad šķidro masu pievieno sausajām sastāvdaļām un maisa, līdz izveidojas mīkla.
  6. Liek ledusskapī un ļauj nostāvēties vismaz 24–48 stundas.
  7. Nākamajā vai aiznākamajā dienā mīklu izrullē, spiež formiņas un cep piparkūkas kā parasti – 180 grādos 5–10 minūtes.
  8. Glazūrai sakuļ vienas olas baltumu ar 200–300 g pūdercukura.

Kad piparkūkas atdzisušas, tās izdekorē, izmantojot speciālos maisiņus vai dokumentu “kabatiņas”, kam nogriež galiņu.

 

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2020. gada 19. decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt