Ralfs gatavo

«Ralfs gatavo». Svētku torte

Ralfs gatavo

Nazis

Ralfs gatavo. 1. sērija. Makaronu sacepums

Makaronu sacepums itāļu gaumē. Recepte no raidījuma «Ralfs gatavo»

Piedāvājam bērnu iecienīta ēdiena recepti – makaroni ar tomātiem un sieru bērniem garšo, un to pagatavot ir viņiem pa spēkam.

Ralfs gatavo

Raidījums mazajiem gardēžiem!

  • Raidījuma vadītāji – Ralfs un viņa mazais brālis Martins.
  • Katrā raidījumā interesanta recepte, ieteikumi mazajiem pavāriem un izzinoša ekskursija, lai redzētu, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā
  • Raidījumu skatieties LTV1 sestdienās pulksten 9.00 un Bernistaba.lsm.lv.

Lai gatavošanā veiktos labi, palīdzēs mazie pavāri - Ralfs un Martins.

 

Sastāvdaļas:

  • 200 g makaronu (ieteicams izvēlēties plānus),
  • 800 g tomātu savā sulā (kopējais svars ar šķidrumu),
  • ¼ dzeltenās paprikas,
  • 1–2 daiviņas ķiploka,
  • 1 tējkarote oregano,
  • ½ tējkarote maltu melno piparu,
  • 3 šķipsniņas sāls,
  • 125 g Mocarellas siera,
  • 125 g Ricottas siera,
  • 5–10 bazilika lapiņas,
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas.

Pagatavošana:

  1. Nosver un ieber cepamtraukā 200 g makaronu.
  2. Pielej tomātus savā sulā ar visu šķidrumu (ja tomāti ir veseli, pirms tam sagriež tos nelielos gabaliņos).
  3. Uzber oregano, sāli, piparus, saspiestu ķiploku un samaisa.
  4. Paņem ar karoti nelielas piciņas ar Ricottas sieru un mazliet iejauc iekšā.
  5. Pa šķiedrām saplūkā gabalos Mocarellas sieru un saliek pa virsu.
  6. Uzliek ķiršu tomātus/papriku un dažas bazilika lapiņas.
  7. Pārslaka pāri olīveļļu un liek cepeškrāsnī.
  8. Cep 180 grādos 55 minūtes līdz vienai stundai.
  9. Pēdējās 5 minūtēs uzgriež ventilācijas režīmu, lai apbrūninās virsējā kārta. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt