Mafini ar šokolādes gabaliņiem. Gatavojam kopā ar bērniem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dodamies ciemos pie Jefanovu ģimenes uz Daugmali. Andrejs un Laura ir trīs bērnu vecāki. Kopā ar Lauru, Katrīnu, Gustavu, Noru un Andreju pēc labi pārbaudītas receptes gatavojam arī viņu iecienītos mafinus.

Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls

Mafini ar šokolādes gabaliņiem

Šis ir daudz veselīgāks izstrādājums nekā kēksiņš, jo tā pagatavošanā tiek izmantots mazāk taukvielu un cukura. Tas ir labs pēcpusdienas gardums pie kafijas, kā arī našķis, ko skolasbērnam ielikt somā notiesāšanai garajā starpbrīdī.

Nepieciešams:

  • 340 g miltu
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • ¼ tējkarotes sodas
  • 200 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 2 olas
  • 150 g kausēta sviesta
  • 400 ml kefīra vai jogurta
  • 100 g šokolādes skaidiņu vai sīki sakapātas šokolādes

Pagatavošana:

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Mafinu pannā ieklāj papīra groziņus.

Liek bļodā miltus, cepamo pulveri, sodu, cukuru un vaniļas cukuru, visu rūpīgi samaisa.

Atsevišķi sakuļ olas, tām pievieno sviestu un kefīru, To visu līdz ar šokolādes skaidiņām iejauc miltu maisījumā. Tiklīdz izveidojas mīkla, maisīšanu pārtrauc. Ja mīkla kunkuļaina, tas nekas, tā tam jābūt. Pārāk daudz samīcīti mafini izcepti būs pacieti.

Mīklu liek sagatavotās formiņās, piepildot par 2/3, lai mīklai ir kur pacelties. Cep 15 – 20 minūtes – līdz mafini zeltainbrūni un uzpūtušies.

Šokolādes vietā mafiniem var pievienot žāvētus augļus, rozīnes, riekstus, magones, ogas, konfektes “Gotiņa” vai jebko citu, kas garšo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti