Kūciņas uz kociņa
Sastāvdaļas:
Biskvītam
- 6 olas.
- 120 g cukura.
- 130 g kviešu miltu.
- 30 g sviesta.
- 100 g tumšās šokolādes.
- 1 tējk. cepamā pulvera.
Kūciņām
- 400 g šokolādes biskvīta.
- 180 g krēmsiera (apmēram 10 ēdamkarotes).
- 300 g tumšās šokolādes (var izmantot arī piena šokolādi).
- + krāsainie cukuriņi / kokosriekstu skaidiņas dekorēšanai.
- + grila kociņi (var izmantot arī kokteiļu salmiņus).
Pagatavošana:
- No sākuma izcep šokolādes biskvītu. Saputo olas ar cukuru – tā, lai masa kārtīgi paceļas.
- Ūdens peldē izkausē 100 g šokolādes kopā ar 30 g sviesta. Kad masa kļuvusi pavisam šķidra, to mazliet atdzesē un lej klāt olām.
- Iesijā 130 g miltu + 1 tējkaroti cepamā pulvera.
- Lej masu kūkas formā un cep 25 minūtes 180 grādos ar ventilatoru (laiks var atšķirties atkarībā no cepeškrāsns).
- Kad biskvīts ir izcepies, to uz restītes kārtīgi atdzesē un bļodā smalki sadrupina.
- Pakāpeniski pievieno krēmsieru, un ar pirkstiem rūpīgi samīca viendabīgu masu.
- Masai jābūt tādai, lai var savelt mazas, apaļas bumbiņas – tās nedrūp un nejūk ārā.
- Bumbiņas izkārto uz paplātes ar cepampapīru un ieliek ledusskapī (uz 30 min.) vai saldētavā (uz 10 min.).
- Tikmēr ūdens peldē izkausē atlikušo šokolādi – 300 g, pievieno tējkaroti kokosriekstu eļļas vai sviesta.
- Ņem pa vienam kociņam, galiņu iemērc šokolādē un taisni iestiprina katrā bumbiņā. Kad tas izdarīts, atkal liek ledusskapī vai saldētavā, kamēr šokolāde sastingst un nostiprinās.
- Pēc tam katru bumbiņu, turot aiz kociņa, apviļā šokolādē (virpinot kociņu rokās, “nosviež” lieko šokolādi – bet tas jādara bļodā ar augstām malām) un apbārsta ar dekoratīvajiem cukuriņiem vai kokosriekstu skaidiņām.
- Liek atkal ledusskapī, līdz šokolāde ir sacietējusi. Labu apetīti!