Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo 2". Melleņu pīrāgs

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Melleņu pīrāgs

Ralfs gatavo. Kūciņas uz kociņa

Kūciņas uz kociņa. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Salds un ļoti skaisti noformēts našķis. Izmēģiniet šo recepti, tā var jums noderēt ne tikai savam un savas ģimenes priekam, bet skaisti izskatīsies arī uz svētku galda un patiks viesiem.

Kūciņas uz kociņa

Sastāvdaļas:

Biskvītam

  • 6 olas.
  • 120 g cukura.
  • 130 g kviešu miltu.
  • 30 g sviesta.
  • 100 g tumšās šokolādes.
  • 1 tējk. cepamā pulvera.

Kūciņām

  • 400 g šokolādes biskvīta.
  • 180 g krēmsiera (apmēram 10 ēdamkarotes).
  • 300 g tumšās šokolādes (var izmantot arī piena šokolādi).
  • + krāsainie cukuriņi / kokosriekstu skaidiņas dekorēšanai.
  • + grila kociņi (var izmantot arī kokteiļu salmiņus).

Pagatavošana:

  1. No sākuma izcep šokolādes biskvītu. Saputo olas ar cukuru – tā, lai masa kārtīgi paceļas.
  2. Ūdens peldē izkausē 100 g šokolādes kopā ar 30 g sviesta. Kad masa kļuvusi pavisam šķidra, to mazliet atdzesē un lej klāt olām.
  3. Iesijā 130 g miltu + 1 tējkaroti cepamā pulvera.
  4. Lej masu kūkas formā un cep 25 minūtes 180 grādos ar ventilatoru (laiks var atšķirties  atkarībā no cepeškrāsns).
  5. Kad biskvīts ir izcepies, to uz restītes kārtīgi atdzesē un bļodā smalki sadrupina.
  6. Pakāpeniski pievieno krēmsieru, un ar pirkstiem rūpīgi samīca viendabīgu masu.
  7. Masai jābūt tādai, lai var savelt mazas, apaļas bumbiņas – tās nedrūp un nejūk ārā.
  8. Bumbiņas izkārto uz paplātes ar cepampapīru un ieliek ledusskapī (uz 30 min.) vai saldētavā (uz 10 min.).
  9. Tikmēr ūdens peldē izkausē atlikušo šokolādi – 300 g, pievieno tējkaroti kokosriekstu eļļas vai sviesta.
  10.  Ņem pa vienam kociņam, galiņu iemērc šokolādē un taisni iestiprina katrā bumbiņā. Kad tas izdarīts, atkal liek ledusskapī vai saldētavā, kamēr šokolāde sastingst un nostiprinās.
  11. Pēc tam katru bumbiņu, turot aiz kociņa, apviļā šokolādē (virpinot kociņu rokās, “nosviež” lieko šokolādi – bet tas jādara bļodā ar augstām malām) un apbārsta ar dekoratīvajiem cukuriņiem vai kokosriekstu skaidiņām.
  12. Liek atkal ledusskapī, līdz šokolāde ir sacietējusi. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti