Krēmīgs banānu saldējums – tikai viena sastāvdaļa! Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Uztura treneris Mārtiņš Bidiņš raidījumā "Ģimenes studija" dalās ar interesantām receptēm. Krēmīgs banānu saldējums noteikti garšos bērniem. Un šī recepte pa spēkam jebkuram iesācējam – tikai viena sastāvdaļa!

Banānu saldējums

"Runājot par banānu saldējumu, reizēm es domāju – vai var vēl vienkāršāk? Tikai viena sastāvdaļa! Turklāt tas kļūst neticami krēmīgs," atklāj Mārtiņš.

Sastāvdaļas: Saldētas banāna ripiņas (apmēram trīs banāni)

Pagatavošana: Sablendē un gatavs!

Garšas dažādošanai banāniem var pievienot:

  • mandeles vai mandeļu sviestu (sablendētas mandeles līdz sviesta konsistencei);
  • 1/2 tējkarotes kanēli vai kardamonu;
  • nedaudz kāda saldinātāja, piemēram, medu vai kļavu sīrupu;
  • tējkaroti vaniļas ekstrakta;
  • ēdamkaroti kakao pulvera;
  • sauju saldētu zemeņu.

Mārtiņa ieteikumi:

  • Banānu saldē nomizotu un sagrieztu ripiņās. Sasaldē pa atsevišķām "porcijām", piemēram, divus vai trīs banānus kopā, tie sasals nakts laikā.
  • Labāk izmantot nogatavinātus banānus (uz mizas redzami brūni punkti/plankumi), tie būs saldāki. Bet neizmanto banānus ar pārāk brūnu mizu vai tos, kuriem jau iekšā parādījies brūnums, tā saldējums var iegūt rūgtu piegaršu.
  • Lai iegūtu krēmīgu konsistenci, blenderis vai kombains vairākas reizes būs jāapstādina, ar lāpstiņu vai karoti uz augšu sadzītie banāni "jānoskrāpē" atpakaļ lejā un jāturpina blendēt. Ja banāni sasaluši vienā gabalā, izmanto kombaina pulsēšanas pogu vai blenderi biežāk ieslēdz/izslēdz, lai šis gabals tiktu pie asmeņiem un sadalītos.
  • Ja pagatavo vairāk, nekā plānots apēst, ievieto aukstumizturīgā traukā un uzglabā saldētavā citai reizei.

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2020. gada 5. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti