Krēmīgais kartupeļu sacepums. Gatavojam kopā ar bērniem!

Šis ir viegli pagatavojams ēdiens, tas izskatās izsmalcināti un garšo lieliski. Izmēģiniet!

Nepieciešams:

  • 1 kg kartupeļu
  • 600 ml 10% kafijas krējuma (var izmantot treknu pienu)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Muskatrieksts
  • Sāls

Pagatavošana:

Kartupeļus mizo, nomazgā, nosusina papīra dvielī un sagriež plānās šķēlītēs.

Šķēlītes kārto cepamtraukā blīvi vairākās kārtās.

Krējumu uzvāra, pieliek sāli, ar ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, rīvēta muskatrieksta šķipsniņu, visu samaisa un pārlej kartupeļiem. Trauku nedrīkst piepildīt līdz malām, jo cepoties krējums pacelsies.

Cep cepeškrāsnī 30–35 minūtes 180 grādos, līdz virsiņa skaisti apbrūnējusi.

Gardi ar lapu vai dārzeņu salātiem.

Izmēģiniet arī citas receptes!

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2023. gada 18. februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti