Nepieciešams:
- 1 kg kartupeļu
- 600 ml 10% kafijas krējuma (var izmantot treknu pienu)
- 2 ķiploka daiviņas
- Muskatrieksts
- Sāls
Pagatavošana:
Kartupeļus mizo, nomazgā, nosusina papīra dvielī un sagriež plānās šķēlītēs.
Šķēlītes kārto cepamtraukā blīvi vairākās kārtās.
Krējumu uzvāra, pieliek sāli, ar ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus, rīvēta muskatrieksta šķipsniņu, visu samaisa un pārlej kartupeļiem. Trauku nedrīkst piepildīt līdz malām, jo cepoties krējums pacelsies.
Cep cepeškrāsnī 30–35 minūtes 180 grādos, līdz virsiņa skaisti apbrūnējusi.
Gardi ar lapu vai dārzeņu salātiem.