Kraukšķīgie zaļo griķu cepumi
Sastāvdaļas:
- 1 glāze zaļo griķu (220 g)
- 1 glāze pilngraudu auzu pārslu (130 g)
- 3 olas
- 80 g sviesta (istabas temperatūrā)
- 55 g brūnā cukura
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1 tējk. cepamā pulvera
Pagatavošana:
- Ņem pannu un uz cepampapīra vienmērīgi izkārto auzu pārslas (1 glāzi jeb 220 g) un zaļos griķus (1 glāzi jeb 130 g). Liek cepeškrāsnī – 180 grādos ar ventilatoru – un apmēram 6 minūtes ļauj apgrauzdēties. Pēc tam kārtīgi atdzesē.
- Sviestu (80 g) saputo ar brūno cukuru (55 g).
- Pievieno miltus (2 ēdamk.) un cepamo pulveri (1 tējk.), kārtīgi samaisa.
- Turpat klāt pievieno iepriekš apgrauzdētās un atdzesētās auzu pārslas un griķus un atkal visu samaisa.
- Citā bļodā atdala olu baltumus (3), un ar tīrām, sausām lāpstiņām puto, līdz izveidojas stingra masa – tāda, ka bļodu var apgāzt kājām gaisā un nekas nekrīt ārā.
- Olu baltumu lēnām iecilā pārējo sastāvdaļu masā.
- Pannā ieklāj cepampapīru un ar tējkaroti liek piciņas, kuras mazliet pieplacina – tā, lai izveidojas apaļas formas cepumiņi.
- Cep 180 grādos (bez ventilatora) apmēram 15–18 minūtes – līdz cepumi kļūst gaiši brūni. Labu apetīti!