Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo". Auzu pārslu, medus un kakao cepumi

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Mazās omletītes ar dārzeņiem

Ralfs gatavo. Rīsu deserts ar kanēli un ananāsiem

Kokosriekstu un rīsu pudiņš. Gatavo kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Kokosriekstu un rīsu pudiņš ir salds un eksotisks našķis, mazie pavāri Ralfs un Martins ierāda, kā to pagatavot.

Nepieciešams:

Pudiņam:

  • 1 bundža kokosriekstu piena.
  • 1 glāze piena (der gan parastais, gan augu piens).
  • 1 glāze Arborio vai apaļo rīsu.
  • 2 glāzes ūdens.
  • ⅓ glāze cukura.
  • ½–1 tējkarote kanēļa.

Karamelizētajiem ananasiem:

  • 1 ananass.
  • 50 grami sviesta.
  • ⅓ glāze cukura sīrupa.
  • ⅓ glāze brūnā cukura.
  • 1 tējkarote kanēļa.
  • kokosriekstu skaidiņas pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Katliņā liek pienu, rīsus, cukuru, 2 glāzes ūdens un liek vārīties.
  2. Kad uzmet pirmos burbuļus, tad turpina vārīt uz mazas uguns, regulāri maisot, līdz rīsi kļūst gandrīz mīksti – apmēram 15 minūtes.
  3. Pievieno kokosriekstu pienu un kanēli, iemaisa un turpina vārīt vēl 10 minūtes, līdz viss šķidrums ir sācis sabiezēt. Tad ņem nost no plīts un liek atdzesēties.
  4. Sagatavo ananasu – nomizo, izgriež serdi un sagriež apmēram 1cm biezos gabaliņos. Ieliek keramiskajā cepšanas traukā. 
  5. Mazā katliņā liek sviestu, cukura sīrupu, cukuru, kanēli un silda, līdz viss izkusis.
  6. Tad masu pārlej pāri ananasiem un liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm – līdz ananasi izskatās zeltaini karamelizējušies. Izņem no krāsns un atdzesē.
  7. Kārto uz šķīvja vai glāzītē – apakšā rīsu pudiņu, pa virsu ananasus, un noslēgumā visam pārkaisa kokosriekstu skaidiņas. Labu apetīti!

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti