Nepieciešams:
Pudiņam:
- 1 bundža kokosriekstu piena.
- 1 glāze piena (der gan parastais, gan augu piens).
- 1 glāze Arborio vai apaļo rīsu.
- 2 glāzes ūdens.
- ⅓ glāze cukura.
- ½–1 tējkarote kanēļa.
Karamelizētajiem ananasiem:
- 1 ananass.
- 50 grami sviesta.
- ⅓ glāze cukura sīrupa.
- ⅓ glāze brūnā cukura.
- 1 tējkarote kanēļa.
- kokosriekstu skaidiņas pasniegšanai.
Pagatavošana:
- Katliņā liek pienu, rīsus, cukuru, 2 glāzes ūdens un liek vārīties.
- Kad uzmet pirmos burbuļus, tad turpina vārīt uz mazas uguns, regulāri maisot, līdz rīsi kļūst gandrīz mīksti – apmēram 15 minūtes.
- Pievieno kokosriekstu pienu un kanēli, iemaisa un turpina vārīt vēl 10 minūtes, līdz viss šķidrums ir sācis sabiezēt. Tad ņem nost no plīts un liek atdzesēties.
- Sagatavo ananasu – nomizo, izgriež serdi un sagriež apmēram 1cm biezos gabaliņos. Ieliek keramiskajā cepšanas traukā.
- Mazā katliņā liek sviestu, cukura sīrupu, cukuru, kanēli un silda, līdz viss izkusis.
- Tad masu pārlej pāri ananasiem un liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm – līdz ananasi izskatās zeltaini karamelizējušies. Izņem no krāsns un atdzesē.
- Kārto uz šķīvja vai glāzītē – apakšā rīsu pudiņu, pa virsu ananasus, un noslēgumā visam pārkaisa kokosriekstu skaidiņas. Labu apetīti!