Nepieciešams:
Zupai:
300g ķiršu bez kauliņiem.
150g cukura.
Klimpām:
2 olas.
200 g biezpiena.
6 ēdamkarotes miltu.
Sāls.
2 ēdamkarotes cukura.
1 ēdamkarote vaniļas cukura.
Pagatavošana:
Katlā lej divus litrus ūdens, uzvāra, pieliek ķiršus bez kauliņiem un vāra dažas minūtes, tad pieliek cukuru.
Biezpienu sajauc ar olām, cukuru, vaniļas cukuru, pieliek miltus. Mīklai jābūt stingrai, lai no tās var izrullēt mīklas “desiņu” un sagriezt trīs centimetrus garās klimpās.
Klimpas liek katlā pie ķiršiem, vāra, kamēr uzpeld.
Klimpu zupu pasniedz atdzesētu.
Variants: Klimpas vāra atsevišķi ūdenī, tad ieliek ķiršu zupā. Tādā gadījumā ķiršu zupu var nedaudz iebiezināt ar cieti.