Kartupeļu čipsus var pagatavot mājās. Gatavo kopā ar bērnu!

Daudzu bērnu našķis ir kartupeļu čipsi – spožas pakas, dažādas garšas. Speciālisti saka, ka tas ir neveselīgs ēdiens, bet bērni savukārt domā, ka garšīgs.

Pagatavojiet gardus čipsus kopā ar bērniem, lai bērni redz, ka čipsiem ir kāda saistība ar kartupeļiem, un novērtē, kā garšo mājās gatavotie našķi.

Iesakām pašiem mazākajiem!

Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!

Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.

 

Nepieciešams:

  • 6 kartupeļi,
  • 500 ml augu eļļas,
  • Sāls,
  • Garšvielas – pipari, ķiploki, paprikas pulveris, ķiploku sāls, garšvielu maisījumi un garšaugi pēc izvēles.

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Mizošanu bērniem var uzticēt droši, bet ar sagriešanu šķēlītēs var būt sarežģītāk, jo mazajiem nebūs pa spēkam tikt pie ļoti plānām, galvenais – vienmērīgi plānām kartupeļu šķēlītēm. Griešanas darbs jāuzņemas pieaugušajiem.

Var izmantot arī dažādus griešanas palīglīdzekļus, rīves. Kartupeļu šķēlītes ieteicams sagriezt līdz 2 mm plānas.

Kartupeļu šķēlītes liek bļodā, uzlej ūdeni un noskalo, to dara atkārtoti, līdz ūdens ir dzidrs un pēc iespējas vairāk kartupeļu cietes ir nomazgāta.

Tad lieko ūdeni notecina un kartupeļus nosusina uz papīra dvieļa.

Katlā uzkarsē eļļu. Čipsu vārīšana ir pieaugušo darbs!

Tagad seko pats svarīgākais gatavošanas procesā! Karstajā eļļā iemet pāris šķēlītes, ļauj tām apbrūnēt, izņem, atdzesē un nogaršo – ir pietiekami kraukšķīgas? Mēģinot atradīsiet labāko vārīšanas laiku, lai tiktu pie gardiem čipsiem.

Gatavos čipsus liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa. Čipsus apkaisa ar sagatavoto garšvielu maisījumu (veikalos var nopirkt arī gatavus garšvielu maisījumus). Var čipsus apkaisīt ar smalki sarīvētu cieto sieru.

Neaizmirstiet pagatavot arī mērcīti!

2 komentāri
Anonīms lietotājs 22483
Interesanta recepte gatavošanai kopā ar bērnu, kur bērns var tikai nomizot kartupeļus. Pārējais bērnam nav pa spēkam vai ir bīstami, piemēram, puslitrs verdošas eļļas. Mums trūkst applaucējušos un nelaimes gadījumos cietušu bērnu? Vai šī raksta autors draudzējas arī drusku ar galvu? Viņam tiešām liekas, ka darbošanās virtuvē ap verdošu eļļu, kas var ne tikai sprakšķēt, bet pat aizdegties, ir tāda ģimenei ar maziem bērniem ieteicama kopīga nodarbe??? Raksts it kā ir rubrikā "pašiem mazākajiem". Ir daudz lietu, ko virtuvē var darīt kopā ar bērnu, bet darbošanās ap verdošām eļļām puslitra un lielākā daudzumā, marindādēm, kompotiem (visu, kur ir palieks daudzums verdošu šķidrumu, burku, kas var plīst, eļļu, kas var sprakšķēt), tas ir priekš pieaugušajiem, kur bērniem strikti virtuvē nav darāms nekas. Bērna misija beidzas ar dārzeņu mazgāšanu. Pēc tam multenes otra pieaugušā uzraudzībā, kamēr mamma/tētis marinē, kompotē... čipšu cepšana mājās jau ir dīvainība. Tīrīšana būs lielāka kā jēga.
Anonīms lietotājs 22614
Labāk iemāciet bērnus cept kartupeļus - ar sīpolu, zaļumiem, varbūt beigās iejaucot olu. No tiem vismaz var paēst, ne vien sakairināt iekšas. Un kaut kripatu veselīgāk par čipšiem, kuros 90% ir eļļa un kartupelis ir palicis tikai nosaukumā. Bet labāk tomēr ēst normālu pārtiku, nevis vairot potenciālo kardioloģijas pacientu armiju)
Pievienot komentāru
Komentēt vari ar kādu no saviem sociālajiem profiliem
Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Populārākie
Interesanti