Ralfs gatavo

Persiki

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo. Pica

Ābolkūkas recepte

Karamelizēto ābolu kūka. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ābolu laika recepte izmēģināšanai kopā ar bērniem!


Nepieciešams:

Virskārtai:

  • 2 lieli āboli (vai 4–5 mazi).
  • 80 g sviesta.
  • 80 g brūnā cukura.
  • ¼ tējkarote kanēļa.
  • 100 g svaigu dzērveņu.

Kūkai:

  • 130 g miltu.
  • 1 tējkarote cepamā pulvera.
  • 1 tējkarote kanēļa.
  • ¼ tējkarote malta muskatrieksta.
  • ½ tējkarote sāls.
  • 115 g mīksta sviesta (istabas temperatūrā).
  • 80 g baltā cukura.
  • 80 g brūnā cukura.
  • 2 lielas olas (istabas temperatūrā).
  • 6 ēdamkarotes piena (istabas temperatūrā).
  • + putukrējums (saldais krējums, cukurs) vai plombīra saldējums pasniegšanai.

Pagatavošana:

  1. Nomizo 2 ābolus un sagriež šķēlītēs.
  2. Uz plīts katliņā liek sviestu (80 g), brūno cukuru (80 g) un kanēli (¼ tk). Strauji maisot, kausē uz lēnas uguns, līdz tas ir karamelizējies zeltaini brūns (alternatīva šim variantam ir 80 g ūdens plus 80 g baltā cukura).
  3. Cepamo formu (vislabāk izmantot mazo – 23 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru un nedaudz izsmērē ar sviestu.
  4. Lej formā karameles masu un pa virsu izkārto ābolu šķēlītes (liekot pa apli tā, lai katra nākamā šķēlīte daļēji pārklājas ar iepriekšējo un nepaliek spraugas).
  5. Ābolu kārtai pārber dzērvenes (100 g).
  6. Uzsilda krāsni līdz 175 grādiem.
  7. Atsevišķā traukā izsijā miltus (130 g), pievieno kanēli (1 tk), sāli (½ tk), muskatriekstus (¼ tk) un cepamo pulveri (1 tk).
  8. Bļodā ar mikseri sakuļ sviestu (115 g) ar balto cukuru (80 g) un brūno cukuru (80 g), līdz masa paliek krēmīga.
  9. Pa vienai iekuļ olas (2).
  10.  Pievieno iepriekš izsijāto miltu masu un ar lēni iekuļ to kopējā masā.
  11.  Lēnām pievieno pienu (6 ēdamkarotes) un atkal visu samaisa.
  12.  Lej mīklu formā pāri dzērvenēm un vienmērīgi izlīdzina.
  13.  Cep 45–50 minūtes, līdz kūka apzeltējusi. Gatavību pārbauda ar kociņu (iedurot un izvelkot tam jābūt sausam)
  14.  Kūku izņem no krāsns, noliek uz restēm un ar nazi apbrauc apkārt maliņām. Tad uz formas uzliek šķīvi un apgriež kūku kājām gaisā.

 

Pirmpublikācija LSM.LV 2021. gada 14. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti