Ralfs gatavo

«Ralfs gatavo 3». 8. sērija

Ralfs gatavo

Ābolu mafini

Kokosrieksti

Kā tiekam pie kokosriekstiem? Bērnus tas interesēs!

Kokosrieksti aug ekvatora tuvumā valstīs, kur visu gadu ir vasara un bieži līst. Daži vēsturnieki uzskata, ka tie radās laikā, kad pa zemi vēl klejoja dinozauri.

Kokosriekstu kokus sauc par palmām, un lielākās no tām var sasniegt pat piecstāvu mājas augstumu, bet saknes zem zemes izskatās pēc slotas.

Kokosrieksti no ārpuses ir pavisam gludi zaļā vai sarkanbrūnā krāsā. Vēlāk tie apaug ar brūnām šķiedrām un pamazām izveidojas arī cietā čaula. Tās iekšpusē ir baltā augļa masa, bet pašā vidū šķidrums.

Raženākie kokosrieksti var svērt pat divus kilogramus.

Tā kā liela daļu kokospalmu aug pludmalēs, tad liela daļa augļu pēc nogatavošanās iekrīt ūdenī un ceļo pa visu pasauli.

Tos ēd gan svaigus, gan izmanto kokosriekstu eļļas, sviesta, piena un arī skaidiņu ražošanā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt