Uzskata, ka rabarberus var droši ēst līdz Jāņiem, tad nu varat vārīt sezonas pēdējās rabarberu klimpas – Jāņu klimpas.
Iesakām pašiem mazākajiem!

Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!
Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.
Nepieciešams:
- Rabarberi.
- Cukurs.
- Milti.
- Olas.
- Sāls.
Pagatavošana:
Produktu daudzums te nav dots, to izvēlieties pēc ēdāju skaita un vēlmes – biezākas Jāņu klimpas gribat vai tādu plānāku ēdienu.
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, vāra ūdenī, līdz gatavi, tad pieliek cukuru – cik nu salda zupa patīk.
Olas sakuļ, pieliek sāli, cukuru, pakāpeniski liek klāt miltus un ūdeni, lai sanāk pabieza mīkla (biezāka par skābo krējumu), aromātam var pievienot vaniļas cukuru.
Kad rabarberi gatavi, nogriež mazāku uguni un karstajā virumā ar karoti liek mīklas pikučus, pavāra, kad klimpas uzpeld – Jāņu klimpas gatavas.
Jāņu klimpas ēd gan karstas, gan aukstas. Karstā dienā labāk aukstas.