Tostera galvenais uzdevums ir apgrauzdēt maizīti. Tad tā patīkami kraukšķ un šķiet garšīgāka. Vispopulārākie ir divu veidu tosteri – vieni paredzēti plikas maizes grauzdēšanai, bet otri – tostermaižu pagatavošanai. Tajos starp divām šķēlēm parasti tiek likts siers, reizēm arī gaļa vai citas iecienītas sastāvdaļas.
Izprintējams materiāls sarunai ar mazākiem bērniem:
Dokumenti
Iegaumē:
- Ieslēgts tosteris no iekšpuses ir ļoti karsts. Tāpēc, liekot tajā iekšā maizi, esi uzmanīgs un neskaries klāt virsmai.
- Arī maizīte pēc pagatavošanas būs ļoti karsta. Tāpēc to nekad neņem ar plikām rokām, bet izmanto speciālas standziņas.
- Gadījumā, ja šķēle ir bijusi par lielu un maize tosterī iesprūst, nemēģini to izvilkt laukā ar pirkstiem. Vislabāk – pasauc palīgā vecākus.
- Sviestmaižu tostera iekšpuse ir darināta no īpaša materiāla, kuru nedrīkst saskrāpēt, tāpēc, ņemot ārā maizīti, izmanto koka lāpstiņu vai standziņas. Jo, lietojot dakšu vai nazi, virsma sabojāsies, kā rezultātā produkti lips tai klāt un ātri piedegs.
- Kad esi beidzis darboties ar tosteri, vienmēr atceries to izslēgt. Visdrošāk būs, ja atvienosi arī elektrības vadu.