Ralfs gatavo

«Ralfs gatavo». Cūku pupas un brauniji

Ralfs gatavo

Kā top kūka

Mikseris

Ierādi bērnam, kā virtuvē droši darboties ar mikseri

Pavāri, darbojoties virtuvē, izmanto dažādus rīkus; šodien iepazīstinām, kā droši darboties ar  mikseri.

Mikseris ir darbarīks, ar ko var sajaukt vai saputot šķidrus produktus. Parasti tam ir vismaz divi dažādi uzgaļi. Ar vieniem šķidrus un caurspīdīgus olu baltumus var pārvērst spilgti baltās, stingrās putās. Bet otri ir vairāk piemēroti mīklas jaukšanai.

Sarunai ar mazākiem bērniem iesakām izprintēt krāsojamu zīmējumu:

Dokumenti

Mikseris

Lejuplādēt

839.11 KB

 

 

 

 

Iegaumē:

Ralfs gatavo

Raidījums mazajiem gardēžiem!

  • Raidījuma vadītāji – Ralfs un viņa mazais brālis Martins.
  • Katrā raidījumā interesanta recepte, ieteikumi mazajiem pavāriem un izzinoša ekskursija, lai redzētu, kā pārtikas produktus iegūst un apstrādā
  • Raidījumu skatieties LTV1 sestdienās pulksten 9.00 un Bernistaba.lsm.lv.
  1. Lietojot mikseri, izvēlies pēc iespējas dziļāku bļodu, lai putojamā masa nešļakstās pāri trauka malām.
  2. Kulšanu uzsākot, vienmēr izvēlies lēnāko ātrumu, lai sastāvdaļas var sajaukties, un tikai tad to palielini.
  3. Nebāz pirkstus pie miksera uzgaļiem, ja tie darbojas.
  4. Ja vēlies masu pagaršot – vispirms mikseri izslēdz, vislabāk – atvieno no elektrības, un tikai tad liec pirkstu bļodā.
  5. Nekad necel uzgaļus uz augšu, kamēr tie rotē. Citādi visa virtuve un arī tu pats būsi netīrs.

Mikseris ir darbarīks, kas paredzēts šķidru produktu jaukšanai un putošanai. Tieši tāpēc parasti mikseriem ir vismaz divi dažādi uzgaļi. Vieni, kas paredzēti putošanai, otri – kas vairāk piemēroti jaukšanai. Izmantojot putojamos uzgaļus, var pagatavot, piemēram, putukrējumu vai pilnīgi šķidrus un caurspīdīgus olu baltumus pārvērst spilgti baltās putās. Bet otru uzgali biežāk izmanto, cepot pīrāgus un kūkas. Jo tie ir īpaši piemēroti mīklas sajaukšanai.

Ja esi nolēmis darboties ar mikseri, tev noteikti būs vajadzīga arī bļoda. Turklāt vēlams, lai tā būtu gana dziļa, pretējā gadījumā putojamā masa šļakstīsies pāri trauka malām. Parasti mikseriem ir vairāki ātrumi, kurus mainot, uzgaļi rotēs ātrāk vai lēnāk. Kulšanu uzsākot, ieteicams izvēlēties lēnāko ātrumu, lai visas sastāvdaļas vispirms pārvērstu vienmērīgā masā.

Kad tas ir izdevies, tad var pārslēgties arī uz lielākiem ātrumiem. Taču atceries – nekad nebāz pirkstus pie miksera uzgaļiem, ja tie darbojas. Un, ja vēlies jaucamo masu pagaršot, – vispirms mikseri izslēdz, vislabāk – atvieno no elektrības, un tikai tad liec pirkstu bļodā. Otrs padoms – nekad necel uzgaļus uz augšu, kamēr tie rotē. Citādi visa virtuve un arī tu pats būsi netīrs.

Izzināt virtuves instrumentu pielietojumu varat Bērnistabā, spēlējot spēles, krāsojot zīmējumus un skatoties recepšu video.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt