Gaisīgi olbaltumu cepumi. Gatavojam kopā ar bērniem!

Kraukšķīgi, saldi un gaisīgi olbaltumu cepumi bērniem garšos. Tos pagatavot ir viegli.

Iesakām pašiem mazākajiem!

Mīļie vecāki, mēs esam radījuši drošu un radošu platformu zinātkāriem pirmsskolas vecuma bērniem - LSM Bērnistaba!

Bērnistabā ir interesanti un attīstoši uzdevumi, spēles, filmas, eksperimenti, zīmēšana, vakara pasaciņa un daudz kā cita.

 

Olbaltumu putošana būs krietni ilga, labi izmantot mikseri, bet kult olu baltumus ar putojamo slotiņu arī nav slikta doma: varat putot visi pēc kārtas - lieli un mazi.

Nepieciešams:

  • 3 olu baltumi,
  • 150 g pūdercukura vai smalkā cukura,
  • 1 ēdamkarote citrona sulas,
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes,
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura.

Pagatavošana: Olu baltumus nedaudz saputo, tad pamazām pieliek cukuru, turpina putot. Pieliek citrona sulu un vaniļas cukuru. Olbaltumi jākuļ krietnu laiku, lai tie kļūst stingri un graudaini, tad iemaisa kukurūzas cieti.

Bērniem par prieku varat izmantot seno olbaltumu sakulšanas gatavības pārbaudi – bļodu ar sakultajiem olu baltumiem apgriež otrādi virs galvas. Ja baltumi nekrīt no bļodas ārā – sakulti labi, ja krīt – tad slikti sakulti, sekos jautrība, bet nebūs cepumu!

Cepeškrāsni sasilda līdz 150 grādiem.

Uz plāts liek cepampapīru, un ar tējkaroti atstatus vienu no otras liek putu pikas. Plāti liek cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes, tad pārbauda gatavību, ja nepieciešams, var pacept vēl.

Variants: Citronam uz smalkās rīves norīvē miziņu, to liek kā garšvielu vaniļas cukura vietā.

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti