“Viens, divi – gatavs!” dalībnieki šajā sērijā apstiprinās – bērni virtvē var būt pat labāki profesionāļi par pieaugušajiem.
Kopā ar šefpavāru Raimondu Zommeru bērni gatavos fritētus vistu šķiņķīšus un paši taisīs dārzeņu salātus.
Lai pagatavotu fritētas vistas gaļas strēmelītes ar dārzeņu salātiem, nepieciešams:
- 3 vistas filejas.
- 500 grami tempuras miltu.
- 1,5 litri gāzēta ūdens.
- 2 litri eļļas fritēšanai.
- Viens ziedkāposts.
- 3 gurķi.
- 300 grami ķiršu tomātiņu.
- 150 grami saulē kaltētu tomātu.
Pagatavošana:
Sagrieziet nelielās strēmelītēs vistas fileju.
Tempuras miltus pakāpeniski sajauciet ar gāzētu minerālūdeni, lai veidojas pankūku mīklai līdzīga masa.
Ļoti uzmanīgi katliņā uzkarsējiet eļļu (dariet to tikai kopā ar pieaugušajiem!).
Vistas flejas gabaliņus lieciet mīklā, izceliet no tās un nedaudz noteciniet lieko mīklas daudzumu. Pa vienam gabaliņam uzmanīgi lieciet vistu eļļā un fritējiet dažas minūtes, līdz tie uzpeld.
Ar kausiņu izceliet vistas strēmelītes no eļļas un lieciet lēzenā taukā, lai notek liekā eļļa.
Sagrieziet ziedkāpostus, tomātus, gurķus. Sīki sakapājiet saulē kaltētos tomātus.
Lieciet dārzeņus bļodā, pievienojiet garšvielas un visu rūpīgi sajauciet.