Šiem cepumiem ir divi nosaukumi - kallas un cūkauši - tāpat kā dabā atrodamajām puķēm. Puķu vārdus cepumi pārņēmuši no līdzības ar šiem ziediem.
Nepieciešams:
- 3 olas.
- 1 glāze cukura.
- 1 glāze miltu.
- Sauja krāsainu želeja konfekšu, piemēram "Gundega".
- Pūdercukurs pārkaisīšanai.
Norise:
Konfektes sagriež stienīšos, tās kalpos par zieda drīksnu.
Olas sakuļ ar cukuru, pakāpeniski liek klāt miltus, iespējams, visi milti nebūs nepieciešami. Mīklai jābūt skāba krājuma biezumā.
Plāti izklāj ar cepampapīru, cepeškrāsni sasilda līdz 190 grādiem.
Uz cepampapīra atstatus vienu no otra ar tējkaroti liek mīklas pikucīšus. Mīkla cepoties izplūdīs, tāpēc jāievēro atstatums. Pēc 2 līdz 3 minūtēm, kad cepumi vēl gaiši, bet maliņas brūnas, plāti izņem no krāsns, ar lāpstiņu noņem cepumus. Jāatceras, ka jādarbojas ļoti ātri, lai cepumi nesastingtu (lieciet vienā pannā nelielu cepumu daudzumu). Jāizmanto lāpstiņa vai nazis, lai cepumus no papīra noņemtu.
Uz katra cepuma liek pa želejas konfekšu standziņai un vienu maliņu saspiež kopā, lai izveidotos kallas zieda forma.
Darbs ar karstajiem cepumiem ir pieaugušo ziņā. Bērni var gatavot mīklu, sagriezt konfektes, sakārtot cepumus traukā un pārkaisīt ar pūdercukuru.