Ralfs gatavo

Valrieksti

Ralfs gatavo

«Ralfs gatavo 3». 7. sērija

Ceptā auzu pārslu putra

Ceptā auzu pārslu putra. Izmēģini recepti kopā ar bērniem!

Auzu pārslu putra ir veselīgs ēdiens. Mazie pavāri Ralfs un Martins aicina šo recepti nedaudz dažādot un pagatavot ceptu auzu pārslu putru. Izmēģiniet arī jūs!

Ceptā auzu pārslu putra

Sastāvdaļas:

Pamatam:

  • ½ gatava banāna.
  • 1 ola.
  • 250 ml piena.
  • 1 glāze auzu pārslu (pilngraudu, bet plānās – tādas, kurām pagatavošanas laiks uz pakas norādīts 3 min. Derēs ''Herkuless'' zilā pakā).
  • 2 glāzes skābenu ogu (jāņogas, ķirši).
  • 2 ēd.k. zemesriekstu sviesta.
  • ½ tējk. cepamā pulvera.
  • ½ tējk. kanēļa.
  • 1/8 tējk. malta ingvera.
  • 1/8 tējk. malta muskatrieksta.
  • 1/8 tējk. malta kardamona.
  • ½ tējk. vaniļas cukura vai vaniļas ekstrakta.
  • šķipsna sāls.

Virskārtai:

  • ½  glāze valriekstu.
  • 1/3 glāze saulespuķu sēklu.
  • 2 ēd.k. medus vai kļavu sīrupa.
  • 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas.


Pagatavošana:

  1. Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem.
  2. Ietauko apmēram 20x20 cm lielu cepamo trauku.
  3. Bļodā saspaida pusi banāna, pievieno vienu olu un sakuļ.
  4. Tad pievieno pienu (250 ml) un samaisa.
  5. Cepamtraukā ieber auzu pārslas (1 glāzi), pievieno ogas (½ – 2 glāzes), zemesriekstu sviestu (2 ēd.k.) un kārtīgi samaisa.
  6. Turpat klāt pievieno garšvielas – cepamo pulveri (½ tējk.), kanēli, ingveru, muskatriesktu, kardamonu (no katra 1/8 tējk.), vaniļas cukuru (½ tējk.), šķipsniņu sāls – un vēlreiz samaisa.
  7. Tad lej pāri iepriekš sagatavoto šķidro masu tā, lai viss ir noklāts.
  8. Atsevišķā bļodā liek virskārtas sastāvdaļas – valriekstus (½ glāzes), saulespuķu sēklas (1/3 glāzes), medu (2 ēd.k.) un kokosriekstu eļļu (1 ēd.k.). To visu rūpīgi samaisa un tad pārber pāri auzu masai – vienmērīgi, lai izveidojas virskārtiņa.
  9. Liek krāsnī un cep 30–40 min, līdz rieksti un sēklas ir skaisti apbrūnējuši. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt