Ceptā auzu pārslu putra
Sastāvdaļas:
Pamatam:
- ½ gatava banāna.
- 1 ola.
- 250 ml piena.
- 1 glāze auzu pārslu (pilngraudu, bet plānās – tādas, kurām pagatavošanas laiks uz pakas norādīts 3 min. Derēs ''Herkuless'' zilā pakā).
- 2 glāzes skābenu ogu (jāņogas, ķirši).
- 2 ēd.k. zemesriekstu sviesta.
- ½ tējk. cepamā pulvera.
- ½ tējk. kanēļa.
- 1/8 tējk. malta ingvera.
- 1/8 tējk. malta muskatrieksta.
- 1/8 tējk. malta kardamona.
- ½ tējk. vaniļas cukura vai vaniļas ekstrakta.
- šķipsna sāls.
Virskārtai:
- ½ glāze valriekstu.
- 1/3 glāze saulespuķu sēklu.
- 2 ēd.k. medus vai kļavu sīrupa.
- 1 ēd.k. kokosriekstu eļļas.
Pagatavošana:
- Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem.
- Ietauko apmēram 20x20 cm lielu cepamo trauku.
- Bļodā saspaida pusi banāna, pievieno vienu olu un sakuļ.
- Tad pievieno pienu (250 ml) un samaisa.
- Cepamtraukā ieber auzu pārslas (1 glāzi), pievieno ogas (½ – 2 glāzes), zemesriekstu sviestu (2 ēd.k.) un kārtīgi samaisa.
- Turpat klāt pievieno garšvielas – cepamo pulveri (½ tējk.), kanēli, ingveru, muskatriesktu, kardamonu (no katra 1/8 tējk.), vaniļas cukuru (½ tējk.), šķipsniņu sāls – un vēlreiz samaisa.
- Tad lej pāri iepriekš sagatavoto šķidro masu tā, lai viss ir noklāts.
- Atsevišķā bļodā liek virskārtas sastāvdaļas – valriekstus (½ glāzes), saulespuķu sēklas (1/3 glāzes), medu (2 ēd.k.) un kokosriekstu eļļu (1 ēd.k.). To visu rūpīgi samaisa un tad pārber pāri auzu masai – vienmērīgi, lai izveidojas virskārtiņa.
- Liek krāsnī un cep 30–40 min, līdz rieksti un sēklas ir skaisti apbrūnējuši. Labu apetīti!