Burkānu kūka burkānu laikam. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rudens ir burkānu laiks, tad varam mieloties arī ar gardu kūku.

Kūkas pagatavošanā būs nepieciešama pieaugušo palīdzība, bet mazie var tikt galā ar daudziem svarīgiem uzdevumiem kūkas tapšanā.

Nepieciešams:

  • 4 olas,
  • 350g miltu,
  • 350g burkānu,
  • 170g cukura,
  • 180g sviesta,
  • 1 ēdamkarote cepampulvera,
  • 1 tējkarote kanēļa,
  • šķipsniņa sāls.

Pagatavošana: Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem. Cepamformu ietauko vai izklāj ar cepampapīru. Varat ņemt 24 cm diametra apaļo formu – sanāks biezāka kūka, ja vēlaties plānāku, izmantojiet lielāku formu.

Burkānus notīra un sarīvē uz smalkās rīves.

Bērni var atdalīt olu dzeltenumus no baltumiem. Mīkstu sviestu saputo, pieliek dzeltenumus. Baltumus saputo ar cukuru stingrās putās.

Sviesta un olu maisījumam pieliek sāli, kanēli, cepampulveri un burkānus, samaisa, tad pieliek miltus.

Kad viss kopā samaisīts, iemaisa saputotos olu baltumus. Cep 30 – 40 minūtes – gatavību pārbauda ar kociņu.

Šī kūka labi garšos ar putukrējumu, skābu krējumu (saldināšanai nedaudz pieliek cukuru) vai skābu ievārījumu.

Variants: No šīs mīklas cep kēksiņus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti