Biezpiena sacepums ar rozīnēm. Ierādi bērnam klasiskos latviešu desertus!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Mūsdienās mainās ģimenes ēšanas paradumi, tāpēc bērni nezina uzputeni, peldošās salas, biezpiena sacepumu un citus kādreiz populārus desertus, bērni nepazīst mūsu saldo ēdienu klasiku. Tāpēc izveidojām rubriku “Ierādi bērnam latviešu klasiskos desertus!"

Piedāvājam recepti izmēģināt kopā ar bērniem.

Biezpiena sacepums

Nepieciešams:

  • 700 g biezpiena.
  • 5 ēdamkarotes mannas.
  • 5 ēdamkarotes skābā krējuma.
  • 4 olas.
  • 150 g cukura.
  • Citrona miziņa.
  • 100 g rozīņu.

Pagatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.

Cepamtrauku iesmērē ar sviestu.

Biezpienu izberž caur sietu, pieliek olu dzeltenumus, mannu, krējumu, rīvētu citrona miziņu un rozīnes.

Olu baltumus saputo ar cukuru, iecilā biezpiena masā. Masu liek cepamtraukā. Cep 30 – 40 minūtes, līdz virsiņa brūna.

Atdzesētu pasniedz ar skābu krējumu vai ogu ķīseli.

Ķīselis

Nepieciešams:

  • 200 g dzērveņu.
  • 3 ēdamkarotes cukura.
  • 1 ēdamkarote cietes.
  • 1,5 l ūdens.

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni, ieber nomazgātas dzērvenes, vāra, līdz tās pārsprāgst.

Ja nevēlas, lai ķīselī paliek ogu mizas, dzērvenes var ielikt nelielā caurdurī, ar visu caurduri iegremdē ūdenī, kad dzērvenes pārsprāgst, tās ar karoti izrīvē caur caurduri, mizas paliks, tās izmet.

Dzērveņu sulai pieliek cukuru, uzvāra un pieliek ar ūdeni sajauktu cieti, uzvāra, atdzesē.

Variants: Dzērveņu vietā izmanto ogu sulu.

 

Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2021. gada 20. februārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti