Biezpiena bumbiņas pēc omes receptes. Gatavojam kopā

 

Biezpiena bumbiņas ar kraukšķīgu garoziņu un pūdercukuru – gardumu gardums! Pagatavojam tās kopā pēc omes Veltas receptes - šī recepte ir no senas (tā domā mazmeita Laura) pavārgrāmatas - pašas omes sarakstītas garu gadu gaitā biezā kladē.

Šoreiz bērni varēs piedalīties mīklas gatavošanā un pūdercukura sniega kaisīšanā. Bumbiņas gatavo karstā eļļā, tas nu gan ir tikai pieaugušo darbs!

Nepieciešams:

  • 500 g biezpiena,
  • 4 olas,
  • 100 g cukura,
  • 120 g miltu,
  • 1 tējkarote sodas,
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura,
  • 1 ēdamkarote vaniļas pūdercukura,
  • 500 ml eļļas.

Pagatavošana:

Eļļu uzkarsē katliņā vai dziļā pannā. Sagatavo trauku ar papīra dvieļiem, kur nosusināt lieko eļļu no bumbiņām. Sajauc vaniļas un parasto pūdercukuru.

Biezpienu ar karoti samaisa, lai lielākos graudiņus sadrupinātu. Biezpienam pieliek olas, cukuru, maisa, līdz cukurs izkūst.

Tad masai pieber miltu un sodas maisījumu, samaisa mīklu.

Ar tējkaroti karstajā eļļā liek mīklu, vāra no abām pusēm brūnas bumbiņas. Gatavās izceļ no eļļas un nosusina uz papīra dvieļa.

Tad bumbiņas liek traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.

Vecāki un bērni
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti